Koldo+Royo

ENTREVISTA CUINA I GUANYA

Koldo Royo

Va presentar programes de cuina, va ostentar una estrella Michelin durant gairebé 30 anys, ha assessorat establiments de restauració per tot el món i és el fundador del concepte “Food truck” a Espanya.

Què més ens queda per conèixer de Koldo Royo?

Fer la xarxa de cuiners i escriptors de cuina a la xarxa més important del món. Jo cada dia que faig qualque cosa, no me planteig la vida com una passa cap a demà, me planteig la vida com una passa per avui. Què vull fer? Pues vull plans de cuina, vull viatjar, però no planific la vida a llarg termini, si no a curt.

La pàgina web: afuegolento.com com funciona?

Està funcionant molt bé. Té una borsa de treball, amb un gran nombre de col·laboradors que escriuen de tot el món i ara hem tornat a activar-nos perquè la teníem aturada. En un mes estam recuperant els nivells que varem deixar fa dos anys.

Koldo Royo va arribar a Mallorca el 1984 per posar-se al capdavant com a xef del restaurant Porto Pi. Eres deixeble de Luis Irizar, prestigiós mestre de cuiners. Entre els primers plats es recorda la crema freda de meló amb gambes. Ho veurem a “Cuina i Guanya”?

Clar que en tendrem! A més, farem diverses explicacions sobre el bacallà i algunes aus. Però no vull desvetllar més sorpreses.

Què passa per la ment de Koldo Royo per necessitar a finals de desembre de 2008 agafar-se un any sabàtic?

Bé, la veritat es que volia aturar i replantejar el partit perquè venia una crisi que jo ja deia que venia des de l’any 2005. El que vaig fer va ser aturar i continuar amb les assessories, seguir amb el conceptes de cursos i classes de cuina. He viatjat per tot el món, malgrat això, Mallorca sempre ha estat ca meva. Ara mateix activaré la meva pàgina web personal. Realment me feia falta respirar una mica i replantejar-me la meva vida. Vaig decidir cultivar la meva parella, sortir amb ella, fer coses i viure la vida familiar que no tenia quan feia feina.