L%26apos%3B11+DE+FEBRER%2C+RESINTONITZA%21%3A+Arriba+el+segon+dividend+digital.+Qu%C3%A8+hem+de+fer%3F

07 02 2020

L’11 DE FEBRER, RESINTONITZA!: Arriba el segon dividend digital. Què hem de fer?

L’11 de febrer del 2020 culmina a les Illes Balears el segon dividend digital i s’hauran de tornar a sintonitzar tots els televisors. A més, els edificis amb antenes col·lectives han d’haver adaptat, abans, el receptor de l’edifici.

 El 24 de juliol començà a les Illes el segon dividend digital que suposa un canvi en les freqüències d’emissió d’alguns canals de televisió per tal d’alliberar espai per a les futures xarxes 5G. Aquest procés acaba el dimarts 11 amb els canals emetent exclusivament per la nova freqüència.

Aquest ajustament obligarà els espectadors de Mallorca, Eivissa i Formentera a tornar a sintonitzar els canals o a ajustar les antenes, en funció de la seva situació. En el cas de Menorca, no serà necessari fer cap ajustament ni sintonització dels canals ni antenes, ja que el procés d’alliberament ja va quedar conclòs durant el primer dividend digital.

Els canvis

Segons l’illa, els canvis seran diferents.

Menorca no patirà cap canvi i, per això, els espectadors no hauran de fer res; a Eivissa i Formentera canviaran d’ubicació tres canals i a Mallorca, dos.

Els canals disponibles no canvien: ni es deixaran de veure canals ni n’hi haurà de nous.

Què hem de fer per no deixar de veure cap canal?

Si viviu en una casa unifamiliar, només heu de tornar a sintonitzar el vostre televisor.

Si viviu en un edifici comunitari d’unadimensió mitjana o gran, haureu de contactar amb un instal·lador, registrar que farà les adaptacions necessàries a l’antena comunitària. Després d’aquest procés, s’hauran de tornar a sintonitzar les televisions de l’edifici.

25.000 comunitats de propietaris de Mallorca, Eivissa i Formentera hauran de dur a terme l’actualització de la seva antena. El Govern subvencionarà aquesta actuació a través d’ajuts que oscil·len entre el 104.3 i el 677.95 €. El termini per sol·licitar-los acaba el 30 de setembre del 2020

Podeu tramitar la sol·licitud a la seu electrònica de la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

Quan i com s’han de tornara sintonitzar els canals?

Des de l’estiu fins a l’11 de febrer del 2020 totes les cadenes han estat emetent per la freqüència antiga i per la nova

Per tornar a sintonitzar l’aparell, s’ha d’accedir al menú del televisor, a l’opció, preferiblement, de recerca de nous canals. D’aquesta manera, evitareu canviar l’ordenació dels canals existents.

Recordau que no s’ha de canviar ni el televisor ni el descodificador.

Aquí trobareu més informació sobre com heu de sintonitzar el vostre televisor.

Web oficial del Govern sobre Televisió Digital