Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Dimarts es farà extensible a l'interior de l'illa mallorquina i a Menorca, on el mercuri s'enfilarà fins als 37 graus
Fotografia de Paco Bailón (Sa Pobla).
13Si el mes de juliol ha estat extraordinàriament càlid, el mes d’agost es preveu també més càlid del que és habitual. De fet, Mallorca torna a estar avui en avís groc per temperatures que poden arribar fins als 36 graus.
El juliol més càlid de la història
Una vegada finalitzat el mes de juliol més càlid de la història, amb una anomalia mitjana de la temperatura de més de tres graus durant el dia, l’agost s’estrena seguint la mateixa tendència. Almenys en els pròxims 10 dies, la calor no afluixarà. Per aquesta raó, es demana molta precaució, especialment en les hores punta del dia.
De fet, avui es torna a activar l’avís gros per temperatures que poden arribar als 36 graus al sud-oest de Mallorca. Un avís que demà, dimarts, es farà extensible a Menorca i a l’interior de Mallorca, on el mercuri s’enfilarà fins als 37 graus.
Les nits continuaran sent càlides. Anit passada, a Cala Rajada i en alguns punts de Palma han dormit a més de 26 graus. Un panorama que es preveu que sigui la tònica de tot el mes d’agost.
Possibles intenses plogudes torrencials
Els experts posen l’ull a finals d’estiu: l’elevada temperatura de la mar, que ja supera els nivells màxims que se solen assolir, uns 30 graus, pot deixar plogudes torrencials. Unes pertorbacions atmosfèriques que, segons indica Bernat Amengual, portaveu de l’AEMET, “cal vigilar, perquè poden ser intenses”.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina