La cobertura multiplataforma de la nit electoral d’IB3, tot un èxit de seguiment

EPRTVIB informa

IB3 va realitzar durant la nit electoral una extensa cobertura que els ciutadans varen poder seguir a través de la ràdio, televisió, web corporativa i xarxes socials. La resposta obtinguda en aquesta cobertura multicanal ha estat tot un èxit.

De fet, pel que fa a consum en línia, IB3 ha batut tots els rècords aconseguint la xifra més alta de tota la seva història. Durant el diumenge 26 de maig les diferents plataformes online d’iB3 registraren 260.000 visites. Aquest augment de les visites respon a l’aposta que IB3 ha fet per aquesta plataforma creant un aplicatiu web propi dedicat a les eleccions on es poden consultar els resultats de les votacions a totes les institucions, l’històric de vot, totes les candidatures que es presentaven als comicis, un pactòmetre, així com les diferents entrevistes i debats que es realitzaren durant la campanya electoral.

La programació especial que IB3 Televisió va dur a terme també va tenir un ampli suport de l’audiència. Més de 300.000 persones seguiren el programa que Àngela Alfaro, Elena Serra i Xavi Garcia conduiren de manera ininterrompuda durant 7 hores, que es va traduir en una quota de pantalla de l’11,3% i en un minut d’or del 19%. Cal destacar que el públic que seguí la nit electoral a IB3 respon a una audiència jove, concentrant gairebé la major part de les visites en una franja que anava des dels 13 als 44 anys.

La cobertura que oferí IB3 Ràdio de la Nit Electoral tingué un gran impacte sobre l’audiència radiofònica. Durant 5 hores un equip format per 50 persones informà sobre la realitat electoral de les Illes Balears, posant especial cura en el municipalisme amb més de 40 entrades informatives i realitzant cròniques in situ des de totes les Illes, més enllà de les capitals.

Xarxes socials
La Nit Electoral també fou molt seguida a través de les xarxes socials corporatives com les d’IB3 Notícies. En total, s’aconseguiren 230.000 impressions amb la publicació de 170 post en els quals s’informava dels resultats, les enquestes, així com de la tasca realitzada pels 250 treballadors de l’Ens de Ràdio i Televisió Pública. A més, des de les xarxes socials corporatives es realitzà durant 5 hores una emissió en directe perquè els seguidors poguessin assabentar-se dels resultats del sondeig i seguir el programa especial en directe.

Durant tot el diumenge IB3 promogué la utilització a twitter de l’etiqueta #EleccionsIB3. En total 211 persones l’utilitzaren creant 570 piulades i aconseguint 5.500.000 d’impressions.

Central de dades

Per primera vegada IB3 va tenir una central de dades pròpia, formada per un equip de 10 persones que treballaren en la recopilació d’informació d’interès que es subministrà a la ràdio, televisió i a la web per aprofundir i contextualitzar els resultats. Aquest equip utilitzarà una eina de creació pròpia que disposa de l’històric de vot dels ajuntaments de les Illes Balears des del 1995.

La cobertura electoral
La cobertura que IB3 realitzà de la Nit Electoral fou la darrera passa del llarg camí informatiu que IB3 ha realitzat durant tota la campanya electoral, oferint-hi 24 debats, 60 entrevistes i més de 600 minuts d’informació electoral. Tot això no hauria estat possible sense un gran equip de 250 persones que treballà de valent per acostar tota la realitat informativa.