economia

La comissió de Medi Ambient demana a AENA un estudi sobre la capacitat de càrrega de Mallorca

L'informe d'aquesta comissió no és vinculant però sí el que remetrà el Ministeri de Transició Ecològica al de Transports i Mobilitat

La+comissi%C3%B3+de+Medi+Ambient+demana+a+AENA+un+estudi+sobre+la+capacitat+de+c%C3%A0rrega+de+Mallorca

Tècnics de la Comissió de Medi Ambient de les Illes analitzen l’estudi d’impacte ambiental del projecte d’ampliació i remodelació de l’aeroport de Palma, ara en fase d’informació pública, i està previst que a finals del mes de febrer el ple emetrà el seu informe.

D’entrada, el president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, troba a faltar un estudi de capacitat de càrrega de l’illa. “Hi ha un element de saturació, sobretot en moments puntuals, àlgids dins l’illa, en matèria de residus, d’aigua, de satisfacció de l’experiència turística en metres quadrats de platja per habitant, etcètera, que si realment la intenció de l’Estat o d’Aena és créixer en aquest sentit crec que hem d’haver avaluat les conseqüències ambientals”.

També preocupa l’increment de les emissions i alternatives per arribar fins a l’aeroport en transport públic.”El projecte segueix apostant pel pàrquing privat i creim que hem creat un gran xuclador de transport privat a nivell d’AENA que s’hauria d’implicar ja”, explica el president de la Comissió.

Pel que fa a l’augment del nombre de vols, Antoni Alorda, adveretix que hi ha una declaració d’emergència climàtica per part de l’Estat, per part de la comunitat autònoma i per part de l’Ajuntament, fet que demostra que “tothom està compromès amb limitar les emissions i que, per molt que millorin els combustibles, si augmenten el nombre de vols, hi haurà uns efectes”.

L’informe de la Comissió de Medi Ambient no és vinculant però sí el que remetrà el Ministeri de Transició Ecològica al de Transports i Mobilitat.


Aena: “Si no s’amplia l’aeroport de Palma, perilla el desenvolupament econòmic de Mallorca”
Aena comença a tramitar l’ampliació de l’Aeroport de Palma
Creen una plataforma contra l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...