La seva proposta Bat reflexiona sobre les migracions , la identitat o el lloc que ha d’ocupar l’ésser humà en un món globalitzat
La companyia basca de dansa contemporània Dantzaz ha duit diumenge horabaixa al Teatre Principal la seva proposta Bat. Està composta per tres coreografies molt diferents, però amb un relat comú sobre temes com les migracions o la llibertat. Se n’ha fet una única funció que ha estat un èxit d’assistència.
Bat (el número 1 en eusquera) ens remet al punt de partida o fase germinal de qualsevol idea. Bat proposa un programa format per tres obres que signen respectivament el creador basc-francès Martin Harriague, amb dues peces (Esclavos Felices i Walls), i la creadora eslovena Vita Osojnik (Hombre masa). Tres peces molt diferents que coincideixen en un relat sobre les migracions, la identitat o el lloc que ha d’ocupar l’ésser humà en un món globalitzat, encadenat al ritme de l’agenda i la tecnologia.
Sota la direcció artística d’Adriana Pous, aquestes peces són ballades per Pauline Bonnat, Elene Carreto, Alicia Cayrou, Valerio di Giovanni, Marina Eskisabel, Maddi Gaztelumendi, Laura Gómez, Aitor Jiménez, Araitz Lasa, Xian Martínez, Julen Rodríguez, Iker Sanz i Beñat Urrutia.
A més de la zona del Llevant, també els cerquen al Raiguer amb mitjans terrestres