política

“La declaració responsable carrega la responsabilitat en els tècnics i crea inseguretat jurídica”

L'arquitecte i exconseller de Turisme amb el PP Jaime Martínez valora el decret de mesures urgents del Govern

Jaime Martínez quan era Conseller de Turisme i Esports amb el darrer govern del Partit Popular


Amb la prevenció de qui no en conneix la lletra petita, l’arquitecte Jaime Martínez, conseller de Turisme entre el 2013 i el 2015, no veu “molt viable” el decret de mesures urgents aprovat pel Govern quant a l’increment del 10 al 15% en el marge ampliable de la superfície de les instal·lacions hoteleres. Això, diu, mentre es mantengui la redacció actual de la llei de turisme.

Martínez, que també va ser director general de Turisme amb Carlos Delgado com a conseller, reivindica que fins el 2017 (any en què els partits dels Acords pel Canvi derogaren la norma turística coneguda com a Llei Delgado), el percentatge que es permetia ampliar era del 20% [en zones madures] i que “prop de 800 establiments” foren reformats, una xifra que varen reduïr amb les condicions “massa restrictives” – exposa- que sorgiren a posteriori.

L’exconseller i ara tècnic amb despatx a Palma critica l’empoderament de la declaració responsable del promotor d’una obra com a solució per agilitar la concessió de la llicència. Creu que és una arma de doble fulla que carrega de responsabilitat els tècnics: “És viable en projectes de demolició o de reforma no integral però per altres tipus de projectes pot donar lloc a l’efecte contrari del que es pretén… Una cosa és agilitar i l’altra mantenir la seguretat jurídica. Jo m’estimo més que les administracions compleixin amb el que estableix la llei sobre informar sobre la sol·licitud de llicència en tres mesos, que no una declaració responsable que, al final, carrega la responsabilitat sobre els arquitectes, tècnics, promotors i redactors”, ha dit Jaime Martínez en declaracions als informatius d’IB3 Ràdio. “Com que la normativa és massa farragossa, és interpretable i podria passar que els ajuntaments corregeixin el plantejament d’una obra en el sentit de dir que no compleix la normativa”, conclou.

Quant a la reconversió d’ús dels establiments turístics en habitatges, l’arquitecte recorda que la llei ja permet fer-ho als ajuntaments. En qualsevol cas, creu que és un error limitar-ho a l’àmbit de la protecció social perquè “també falta parc d’habitatge general que, a més, permet equilibrar millor els costos de la promoció”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El PSIB-PSOE proposa retirar Toni Mir de la batlia d’Andratx a canvi de no perdre el consistori

Amb aquest moviment in extremis, els socialistes intenten evitar que El Pi, soci de govern, doni suport a la moció...

Govern i Consell desmenteixen que s’hagi ocultat informació sobre els menors tutelats

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acusa el PP de fer un ús partidista d'aquesta qüestió per treure'n...

L’oposició creu que l’exconsellera de Mobilitat de Menorca és víctima de les polítiques del tripartit

Francisca Gomis no ha assistit al ple en el qual s'ha fet efectiva la seva baixa

El PP acusa Armengol d’ocultar informació a la missió europea sobre els menors tutelats

Els populars demanen la compareixença urgent de la presidenta del Govern al Parlament