X

La dieta de les embarassades influeix en possibles cardiopaties del nadó, causa del 30% de morts de nounats

La primera fase de l'estudi s'ha desenvolupat amb embrions de ratolins, la pròxima serà amb humans

05/02/2022

La dieta de les embarassades influeix en possibles cardiopaties del nadó, causa del 30%25 de morts de nounats

Les morts de nounats són sempre un drama, i el 30% de les morts són per cardiopaties. D’aquí ve la importància de l’estudi que dirigeix la doctora bioquímica Emilia Amengual. Explica que “quan neixen tenen aquesta malformació, de fet, molts requereixen una o diverses intervencions quirúrgiques en el període neonatal”.

La primera fase de l’estudi s’ha desenvolupat amb embrions de ratolins, amb qui compartim bastant informació genètica. “Ens varen demanar si petits desajustaments en determinades vitamines de la dieta ja eren suficients per poder modular la incidència de cardiopaties en els embrions”, comenta Amengual, i la conclusió és que sí: la dieta de les embarassades influeix en possibles cardiopaties del nadó. De moment, només en ratolins. La segona fase serà ja amb humans, però “encara és una mica prest, perquè jugar amb la dieta d’una mare quan només tenim aquests estudis amb ratolins és arriscat”, afirma.

De moment, la cosa aconseguida és innovar amb el mètode d’investigació: un model animal de la Sindrome de DiGeorge. “És molt important perquè ha duit a quasi obtenir una patent diagnosticant precoçment això”, assegura el director científic d’IDISBA, Miquel Fiol.

El projecte d’aquest grup de genètica s’afegeix a un altre que tenen en col·laboració amb el grup de Tomàs Ripoll i Eugènia Cisneros, de Son Llàtzer, relacionat amb la malaltia d’Andrade, endèmica a Mallorca.

05/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris