La diputada en el Congrès, Malena Contestí, es dona de baixa de Vox

Assegura no sentir-se còmoda amb les informacions sorgides sobre les presumptes irregularitats a Actua Baleares

La diputada en el Congrés per Vox Balears Malena Contestí ha anunciat aquest dimarts que es dona de baixa del partit “després de les informacions sobre les presumptes irregularitats a Actua Baleares aparegudes en premsa en els últims dies i per no haver rebut explicacions satisfactòries”.

“He pres la decisió de dimitir de tots els meus càrrecs a Actua Baleares i de tramitar la meva baixa del partit amb efecte immediat, havent-hi ja estat notificat al president del partit, Jorge Campos, mitjançant burofax”, ha anunciat Contestí, que mantindrà el seu escó en aquesta filial de Vox a les illes.

Diversos mitjans han informat de suposats cobraments per part de cinc membres de la cúpula de Vox Balears, abans de la campanya electoral, per mitjà de factures per assessories jurídiques que no s’haurien donat. Sobre aquest assumpte, el diputat autonòmic i president de Vox a Balears, Jorge Campos, ha dit aquest dimarts en una roda de premsa que “no hi ha absolutament res de tot això” i ho ha atribuït a filtracions de l’extresorera del partit.

Contestí ocupava una de les quatre vicepresidències de Vox Balears, la corresponent a Relacions Institucionals, i va ser cap de llista de la formació a les eleccions generals, en les quals va resultar triada. “És una decisió molt difícil per a mi, però que assumesc en coherència amb la meva integritat”, ha dit Contestí.

Contestí és llicenciada en Dret a Esade, té un màster i dos postgraus i parla quatre idiomes, segons va destacar Jorge Campos sobre el seu currículum quan la va presentar com a candidata.

Sobre les presumptes irregularitats, Campos ha atribuït aquest dimarts “aquestes filtracions” a la extresorera del partit i al fet que després de no accedir a un càrrec ha optat per “remetre tota mena de falsedats”. “Surt d’una extresorera amb rabieta de no haver obtingut el lloc que anhelava, no li donaré més credibilitat”, ha afegit.

El president de la formació a les Illes ha recalcat que Vox es finança “al cent per cent de forma privada” si bé començarà a cobrar per la representació institucional que ha obtingut en les eleccions. “No podem renunciar encara que volguéssim. Ens obliguen a obrir comptes bancaris per rebre aquests diners”, ha dit Campos, que ha insistit que de moment no han rebut “ni un euro públic”.