LA+GRAN+VIDA%3A+Consum+sostenible%2C+l%26apos%3Baniversari+de+la+mort+de+Guillem+d%E2%80%99Efak+i+l%E2%80%99actualitat+cinematogr%C3%A0fica

Dissabte a les 9h

LA GRAN VIDA: Consum sostenible, l’aniversari de la mort de Guillem d’Efak i l’actualitat cinematogràfica

La Gran Vida és el magazín informatiu dels dissabtes matí d’IB3 Ràdio. Un programa que dura tres hores,ple d’entreteniment, cultura, actualitat i entrevistes. Per aquest dissabte 15 de febrer han preparat els següents continguts:

Dedicaran la primera hora del programa a parlar de consum sostenible i d’algunes iniciatives que han sorgit de la societat civil per canviar les formes de consum i de producció.

– Visiten el ‘Repair cafè’, una iniciativa que fan cada mes al casal de barri del Puig de Sant Pere de Palma. A través de voluntaris, reparen els objectes que els veïns hi duen per evitar haver de llençar-los.

– Entrevisten els creadors de la ‘Biblioteca de les coses’, el primer espai de préstec d’objectes que s’ha creat a Catalunya.

– Entrevista a Gema Gómez, directora del projecte SlowFashionNext, un grup de professionals que ajuda les marques i els dissenyadors a treballar dins els paràmetres de la moda sostenible.

– Lluc Rosselló ens descobrirà un lloc a Mallorca que té com a lema aquesta frase: “Hi ha molt poques coses a la vida que nosaltres no puguem reparar”. Hi connectarem en directe.

La segona hora del programa la dedicarem a commemorar el 25è aniversari de la mort de Guillem d’Efak. Cati Moyà entrevistarà Tòfol Pastor ‘Pífol’ i Bartomeu Mestre ‘Balutxo’, ben coneixedors de l’obra i la persona del cantant, escriptor i actor manacorí. I escoltarem dos temes inèdits d’Efak, que va enregistrar de forma casolana.

També parlarem de la campanya de micromecenatge que ha posat en marxa Cineciutat i aprofitarem per demanar-nos sobre el destí d’alguns cinemes que han tancat o que han cercat altres camins per assegurar la seva viabilitat.

En la tercera hora del programa connectarem en directe amb Can Ros, el Museu Etnogràfic d’Eivissa, a Santa Eulària, que dissabte inaugura 3 exposicions temporals. Pere Prieto entrevistarà Lina Sansano, directora del museu, i Susana Cardona, coordinadora de les tres exposicions.

I en la setmana en què hem celebrat el Dia Mundial de la Ràdio intentarem saber més sobre el descobriment que ha fet un grup d’investigadors del Canadà. Han descobert un misteriós senyal de ràdio provinent d’una galàxia a 500 milions d’any llum que es repeteix amb un patró de setze dies. Són ràfegues ràpides de ràdio, un fenomen astrofísic de gran energia d’origen desconegut que es manifesta com una emissió de ràdio que dura pocs mil·lisegons. Parlarem amb Josep Lluis Ballester, catedràtic de Física en l’àrea d’Astronomia i Astrofísica.

I acabarem el programa parlant de cinema amb Rosep Carles Romaguera, que dedicarà la seva secció a comentar els darrers esdeveniments de l’actualitat cinematogràfica, amb especial atenció a l’estrena de la darrera pel·lícula de TerrenceMalick, ‘A HiddenLife’.

Tot això condueix a un programa ben carregat de continguts diversos.

El podeu seguir en directe als dials habituals d’IB3 Ràdio: Mallorca 106.8, Menorca 88.6 i Eivissa i Formentera 93.7.

També ho podeu fer ‘En Directe’ a la pàgina web d’ib3.org.

LaGranVida