%E2%80%98La+Jaula%E2%80%99%2C+l%E2%80%99adaptaci%C3%B3+cinematogr%C3%A0fica+de+la+s%C3%A8rie+%E2%80%98G%C3%A0bia%E2%80%99%2C+arriba+a+Filmin

EPRTVIB informa

‘La Jaula’, l’adaptació cinematogràfica de la sèrie ‘Gàbia’, arriba a Filmin

El llargmetratge ‘La Jaula’ del director mallorquí Marcos Cabotà estarà disponible a partir d’aquest divendres 29 de maig a la plataforma Filmin. Es tracta d’una versió cinematogràfica de la minisèrie ‘Gàbia’, una producció d’IB3, que es va emetre a IB3 Televisió l’any 2018.

‘La Jaula’ manté el mateix muntatge de la sèrie i només se n’han adaptat la capçalera i els crèdits per engirgolar-los al mitjà. En aquest sentit, també s’ha subtitulat tot el diàleg en català.

La distribució de ‘La Jaula’ a Filmin, després de la seva estrena a les sales de cinema espanyoles al juny del 2019, suposa obrir una nova finestra de distribució i promoció per a l’audiovisual balear.

Els darrers atemptats d’ETA

La història es basa en els atemptats de la banda terrorista ETA que varen succeir durant l’estiu del 2009 a Mallorca. Varen ser els darrers de la ja desapareguda banda terrorista i varen posar fi a la vida de dos joves guàrdies civils.

Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya o Carolina Meijer són alguns dels actors que formen part d’aquesta trama que té la col·laboració especial de l’actor Javivi Gil. La Colònia de Sant Pere, Jornets i el restaurant La Rigoletta, un dels establiments reals afectats pels atemptats, varen ser les localitzacions triades per ubicar-ne l’acció.

La història arrenca amb l’atemptat i com viu la societat mallorquina aquest atac. Sergi, un jove mallorquí amb molts problemes personals i que fa feina en el manteniment de vaixells a un port de Mallorca, coneix un matrimoni del País Basc a qui ajudarà en la posada a punt de la seva embarcació, mentre queden atrapats a Mallorca per l’operació Gàbia activada per les forces de seguretat. Xavi encaixa molt bé amb el matrimoni, però aquesta amistat farà que el protagonista comenci a tenir dubtes sobre ells.