L'haurà d'autoritzar la Comissió de Garanties i Avaluació de cada comunitat autònoma
L’aprovació al Congrés dels Diputats de la llei d’eutanàsia posa punt final a dècades de debat recurrent sobre la mort digna. Una aprovació que ha aixecat polseguera i que no ha agradat en segons quins sectors.
La llei estableix que una persona major d’edat amb una malaltia incurable i invalidant que li provoca un mal insuportable podrà demanar ajuda al seu metge, que l’haurà d’informar de la possibilitat de rebre cures pal·liatives. El malalt haurà de reafirmar la seva decisió 2 pics en 15 dies, i el metge haurà de valorar el seu historial. La decisió haurà de tenir l’aprovació d’un altre metge consultor i, finalment, ho haurà d’autoritzar el president de la Comissió de Garanties i Avaluació de cada comunitat autònoma. A partir d’aquí, podrà ser el metge el que subministri directament la substància per morir o podrà prescriure al malalt el medicament perquè el prengui ell en la modalitat de suïcidi assistit. S’obri aquí la possibilitat que hi hagi metges objectors.
Des de la l’organització ‘Derecho a morir’ recorden que, per exemple, a Canadà les morts assistides al país només representen l’1% de les morts totals en un any això extrapolat a les Illes serien 80 persones amb dades del 2019 en què va haver-hi 8.029 defuncions.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu