X

La manca de personal per cobrir baixes obliga suspendre trams del tren de Mallorca

Des de dilluns s'han cancel·lat un total de 18 trams, principalment entre Palma i Inca i la UIB

14/12/2022

La manca de personal per cobrir baixes obliga suspendre trams del tren de Mallorca

Imatge d'arxiu.

Tercer dia de freqüències suspeses al servei del tren de Mallorca. Segons Serveis Ferroviaris per “raons operatives” s’han suspès per aquest dimecres sis freqüències aquest matí i fins les 14.00 hores. Des de dilluns, s’han suspès un total de 18 trams.

El Govern minimitza l’impacte de les cancel·lacions d’avui dimecres perquè són sis dels 146 serveis que fa el tren en un dia. Reconeix que avui hi ha hagut retards per les obres del nou abaixador d’Inca, però que per les baixes de personal i les dificultats per cobrir torns s’ha decidit cancel·lar alguns trams.

Precisament avui un Consell d’Administració d’SFM extraordinari ha aprovat la convocatòria de 30 noves places de personal i 13 més de promoció interna que suposaran 24 maquinistes més. En principi, podrien començar a treballar a mitjans de l’any que ve. El gerent de l’empresa, Jaume Mateu, ha nega improvisació en la gestió.

Per la seva banda, els treballadors asseguren que els problemes en el servei s’allargaran fins a finals d’any. Celebren que es materialitzin ja aquestes noves places que, segons assegura el president del Comitè d’Empresa, Ricardo Mas, estaven pactades des de fa 3 anys. Ha lamentat, però, que no s’hagin convocat abans.

L’Associació d’Usuaris del Tren creu que sí que hi ha una mala planificació que s’arrossega des de l’any 2007. El portaveu, Guillem Ramis, insisteix que els combois semblen “llaunes de sardines” i que queda gent a les andanes. Creu que malgrat es convoquin noves places, la mala qualitat del servei s’allargarà mesos.

Des de la gratuïtat del tren i del metro al setembre hi ha 4.000 usuaris més cada dia i se superen ja els 27.000 diaris.

14/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris