Un reportatge de vint pàgines que s'endinsa en els misteris de la prehistòria de l'illa i que arribarà a més de 3 milions de lectors
La Menorca Talaiòtica protagonitza el número d’abril de National Geographic, una de les revistes de divulgació més prestigioses del món. Aquest divendres ha començat a arribar a les llibreries. Una espectacular imatge nocturna de la naveta des Tudons de Ciutadella convida a endinsar-se en els misteris d’una cultura prehistòrica única en el món. Una cultura que, a través, d’aquesta publicació arribarà a més de tres milions de lectors. I aquest fet podria motivar més investigacions arqueològiques.
La primera a rebre-la ha estat l’arqueòloga Margarita Orfila, col·laboradora de la publicació, qui ha vist com la prehistòria de l’illa anava enamorant els professionals de la revista fins a convertir-la en un reportatge de 20 pàgines i portada del número del mes d’abril.
A l’interior de les seves pàgines els protagonistes són els antics pobladors de Menorca: els seus rituals i costums, la seva relació amb la vida i la mort i, sobretot, el llegat arqueològic que han deixat. La seva difusió pot engrescar arqueòlegs i universitats d’arreu del món a emprendre projectes d’investigació al seu voltant. El 2021 se’n van dur a terme una quinzena. Enguany, en podrien ser més.
Recintes de taula, navetes, cases circulars… són més d’un milenar de jaciments que es conserven íntegres i que la Unesco està a punt de declarar patrimoni mundial de la humanitat.