La minisèrie documental ‘La Paca, matriarca de la droga’ d’IB3, disponible a la plataforma Amazon Espanya i a Llatinoamèrica

EPRTVIB informa

La minisèrie documental ‘La Paca, matriarca de la droga’ d’IB3 està disponible a partir d’aquesta setmana a les plataformes Amazon Espanya i a Amazon Llatinoamèrica en castellà i també en versió original (català) amb subtítols en castellà.

La producció també es pot trobar a la plataforma #ALaCartaIB3 i al canal de YouTube d’IB3.

‘La Paca, matriarca de la droga’ és una minisèrie documental de dos episodis, realitzada en col·laboració amb Cinètica Produccions i dirigida per Victòria Morell. Es va estrenar a IB3 Televisió el juny del 2019 i més de 140.000 espectadors varen veure la minisèrie en qualque moment quan es va emetre a IB3 Televisió.

 

L’ascens i la caiguda de ‘La Paca’

‘La Paca, matriarca de la droga’ narra l’ascens i la caiguda de la matriarca de la droga, Francisca Cortés Picazo, coneguda com la Paca. Es va convertir en una de les més grans narcotraficants de la història d’Espanya. Des del poblat de Son Banya, els tentacles de la matriarca s’estengueren per tots els extractes socials, arribant a empresaris, polítics i policies.

Durant dècades, l’imperi de la Paca va créixer exponencialment, tant com la seva fortuna. Propietats, negocis i molts de doblers enterrats a Son Banya. A partir de l’any 2000, però, la seva immunitat comença a trontollar.

Dues operacions policials acabaren amb el seu imperi. D’una banda, el cas Son Banya, que va deixar en evidència la corruptibilitat d’un membre de la Policia Nacional i, d’altra banda, l’operació Kabul que, el 2009, culmina amb l’empresonament del clan de la Paca.

La sèrie documental disposa de més d’una desena d’entrevistats. Des de membres del cos judicial que participaren a diversos judicis contra el clan de la Paca,  a forces policials que investigaren els clans de la droga, d’advocats que els defensaren i periodistes que cobriren tots els judicis i investigacions. Durant el documental, s’hi poden veure també fotografies inèdites del clan de la Paca, així com documentació en exclusiva oferides pels cossos de la Policia Nacional.

 

Noves finestres de distribució

Altres produccions d’IB3 com són les series de ficció ‘Mai neva a Ciutat’ , ‘Treufoc’ o la minisèrie ‘En vida teva’ també són exhibides a altres plataformes audiovisuals, obrint així noves finestres de distribució a les ficcions balears.