X

La ministra d’Eduació reuneix els consellers autonòmics per l’ús dels mòbils a les escoles

Molts centres educatius de les Illes Balears han desenvolupat protocols per prohibir els telèfons dins les seves instal·lacions

31/01/2024

La ministra d’Eduació reuneix els consellers autonòmics per l’ús dels mòbils a les escoles

Imatge d'arxiu.

Redacció

Els consellers autonòmics d’Educació es reuneixen avui dimecres amb la ministra del Ram, Pilar Alegria, per tal d’abordar l’ús dels telèfons mòbils en els centres educatius. El conseller d’Educació, Antoni Vera, hi assistirà i ha dit, però, que la trobada servirà per reafirmar la feina feta per la Conselleria fins ara, que, com varen anunciar, elaboren una proposta consensuada amb tots els col·lectius implicats.

Durant la reunió, la ministra Alegria els exposarà les recomanacions fetes la setmana passada pel Consell Escolar de l’Estat. El màxim òrgan consultiu en matèria educativa va proposar prohibir els mòbils a infantil i primària, amb algunes excepcions específiques quan siguin justificades. Una altra proposta és que els estudiants de secundària l’apaguin des del moment que entren al centre fins que en surten. Només el podrien tenir encès, si és necessari fer-lo servir per raons educatives.

Mentre arriben les directrius d’àmbit estatal o autonòmic, molts centres educatius de les Illes Balears ja estan aplicant mesures per controlar l’ús dels telèfons mòbils dins les seves instal·lacions. És el cas del Col·legi La Porciúncula de Palma, que des d’aquest passat setembre, prohibeix els telèfons i aplica sancions als alumnes que no ho compleixen. La directora del centre, Aina Torrens, en declaracions a l’Informatiu matinal d’IB3 Ràdio, ha explicat que dins el recinte els alumnes tenen prohibit el telèfon mòbil i “a aquell alumne que mostri el mòbil o en faci ús, se li requisa. La primera vegada el pot anar a recuperar a l’hora de sortir, a les dues. La segona vegada que el tornen a trobar amb el mòbil, se’n va expulsat un dia”.

La mesura implementada en aquest centre d’ensenyament, segons explica la seva directora Aina Torrens, ha permès millorar la convivència: “Els patis són més tranquils, les aules són més tranquil·les, ja no tenim el trull que teníem l’any passat, s’havia accentuat i hi havia baralles“.

Notícies relacionades >

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris