El reforç del pla de contingència elèctric de Menorca estudia l’augment de generadors a l’illa

Les obres terrestres del nou cable des de la subestació de Ciutadella fins a Son Xoriguer finalitzaran en un any

Menorca veurà reforçat el seu pla de contingència elèctrica per evitar panes com la que es produí per un cap de fibló el passat 28 d’octubre durant tres dies. Així ho ha anunciat la ministre de Transició Energètica, Teresa Ribera, en la seva visita avui dematí a les obres per a un nou cable que connectarà Mallorca i Menorca. No tornar a viure sense electricitat durant gairebé 60 hores. Aquest és l’objectiu que ha manifestat avui Teresa Ribera i per això les institucions públiques estan estudiant totes les alternatives a curt i mig termini per evitar-ho.

Les obres d’ampliació de la subestació de Ciutadella que han començat aquesta setmana són el primer pas per poder connectar Menorca amb Mallorca energèticament. Es canalitzaran 12 quilòmetres de traçat terrestre fins a Son Xoriguer, des d’on s’instal·larà el nou cable submarí de 41 quilòmetres que ha d’arribar fins a la subestació d’Artà.

El Consell de Ministres del passat dia 2 declarà el projecte d’utilitat pública, un any després que l’àncora d’una embarcació seccionà l’únic cable elèctric entre les dues illes. El cost total de les obres serà de 84 milions d’euros i es preveu que el nou enllaç entri en funcionament a mitjans del 2020.