X

La ministra Ribera aposta per escurçar els terminis per a la construcció del cable submarí

La titular del Ministeri per a la Transició Ecològica s'ha referit a la tramitació burocràtica que precisa aquesta gran infraestructura

10/11/2018

La ministra Ribera aposta per escurçar els terminis per a la construcció del cable submarí

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, avui dissabte al matí en la visita que han fet a la subestació elèctrica de Ciutadella.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha apostat avui dissabte per “escurçar al màxim” els terminis per construir el cable elèctric submarí que connecti Mallorca amb Menorca, després de la pana elèctrica de 56 hores que va afectar a 38.000 usuaris. Ribera, que ha viatjat avui a Menorca, s’ha referit a la tramitació burocràtica que precisa aquesta gran infraestructura i que és “complex” disminuir els terminis previstos.

El temps estimat per construir aquest cable i que Menorca estigui connectada a Mallorca és de 18 mesos, ha concretat la ministra, que ha destacat l'”enteniment” existent entre els governs espanyol i balear, els ajuntaments i l’empresa Red Eléctrica d’Espanya per desenvolupar aquest projecte.

La ministra ha visitat la subestació elèctrica de Ciutadella, on ja s’han començat les obres per a la instal·lació del nou cable entre les dues illes.

En l’acte, Ribera ha estat acompanyada de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, així com per representants dels partits polítics de l’illa de Red Eléctrica.

En declaracions als periodistes, la ministra també ha apostat per “garantir” les inversions que necessita la central de Maó per poder seguir funcionant, per a això té assegurat l'”aval de l’Estat”.

Sobre el cap de fibló que va causar la pana, la ministra ha subratllat que “el risc zero no existeix, ni a Menorca ni en cap lloc” i que els fenòmens meteorològics extrems són probables que ocorrin cada vegada amb més freqüència, per la qual cosa és necessari incorporat al sistema energètic “nous patrons de seguretat”.

També ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat perquè “l’ocorregut no té per què tornar a passar”, al mateix temps que ha posat l’accent que Menorca “funcionava com una illa en sentit literal” des que va quedar fora de servei en 2017 l’antic cable elèctric que la unia a Mallorca després que l’ancora d’un vaixell el partís. “Des del Ministeri som conscients de la importància d’aquesta illa, que és una icona des del punt de vista de la transició ecològica”, ha manifestat la ministra, que ha destacat la riquesa del patrimoni natural i arquitectònic de Menorca.

Finalment, la ministra ha volgut mostrar el seu agraïment als representants de totes les institucions pel treball realitzat després de la pana elèctrica i la seva solidaritat amb tots els afectats.

10/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris