%3A+La+nit+Atl%C3%A0ntida+Film+Fest+a+IB3

Dimarts a les 21.35

: La nit Atlàntida Film Fest a IB3

Estrena en multipantalla de Vida i mort d’un arquitecte’ i ‘En acabar’

En el marc de l’Atlàntida Film Fest, el festival de cinema que se celebrarà a Palma del dilluns 26 de juny al diumenge 2 de juliol, IB3 serà el mitjà oficial per segon any consecutiu.

En l’edició d’enguany, la Ràdiotelevisió Pública de les Illles Balears emetrà dues produccions de la secció oficial de creació local: Vida i mort d’un arquitecte, un documental coproduït per IB3, sobre la vida de José Ferragut, l’arquitecte més important que ha donat l’illa de Mallorca i que aparegué mort al febrer de 1968 i, En acabar, una pel·lícula de baix cost realitzada per joves talents de les Illes i que ha rebut la col·laboració d’IB3 .

La nit Atlàntida Film Fest a IB3 serà aquest dimarts 27 de juny a les 21.30h amb l’estrena mundial de Vida i mort d’un arquitecte. La projecció serà alhora en multipantalla i tendrà lloc al Castell de Bellver i a IB3 TV i, tot seguit s’estrenarà a la televisió el film En acabar, ambdues, produccions locals de les Illes.

Vida i mort d’un arquitecte (ESP, 2017) producció dirigida per Miguel Eek, és un documental que versa sobre la figura de Josep Ferragut al febrer de 1968. L’arquitecte més important de Mallorca, apareix mort en un descampat. El cas va ser tancat per falta de proves. Un assassinat marcat pels silencis, la doble moral, l’homofòbia, el boom turístic i la corrupció. 50 anys més tard, una nova visió aborda un dels casos més sòrdids de la nostra història i ens acosta a Ferragut sense mites ni prejudicis; una mirada contemporània a través de diversos testimonis i recreacions dels moments clau de la seva vida.

En acabar (ESP, 2016) comèdia romàntica, dirigida i interpretada per joves illencs,  càrrec de Thor Echevarría i Guillem Miró i interpretada per Marc Joy, Montse Amer i Guillem Juaneda. En Gori, un jove idealista que ha acabat els seus estudis, passa els darrers dies de vacances al seu poble de Mallorca. Convenç els seus amics Gerard, Xim i la seva exal·lota Júlia per anar de revetla abans de tornar cap a Barcelona. El que els amics no saben és que en Gori no té gens d’interès de trobar la millor festa sinó que els està utilitzant perquè l’ajudin a trobar Iruri, una al·lota amb la qual només ha intercanviat tres paraules, però que foren suficients perquè quedàs profundament enamorat. En el marc del festival l’estrena de la pel·lícula a  Espanya serà aquest dilluns 26 de juny a les 20.45h. al CineCiutat. Hi assistiran els joves directors i protagonistes de la producció.

La nit Atlàntida Film Fest serà aquest dimarts 27 de juny, a les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #AtlàntidaIB3.

A la pàgina web IB3.org hi podeu veure les dues estrenes en directe.