LA+NIT+DE+BARCEL%C3%93%3A+%E2%80%98Mar+de+fang%E2%80%99+i+%E2%80%98Barcel%C3%B3.+Sol+i+ombra%E2%80%99

Divendres a les 22.15

LA NIT DE BARCELÓ: ‘Mar de fang’ i ‘Barceló. Sol i ombra’

Amb motiu del 20è aniversari de l’encàrrec a Miquel Barceló de la rehabilitació de la capella de Sant Pere de la catedral de Mallorca, IB3 dedica una nit a l’artista mallorquí amb l’emissió del documental ‘Mar de fang’. El documental, dirigit per Luis Ortas i Agustí Torres, mostra el laboriós procés de creació del mural ceràmic a la Seu de Mallorca. Serà aquest divendres, a les 22.15 hores.

 

A continuació, a les 23.15 hores, s’emetrà una entrevista inèdita, feta fa pocs mesos a l’artista felanitxer titulada Barceló. Sol i ombra, en què s’aprofundeix en l’univers de l’artista a través de les reflexions que fa sobre la seva vida i la seva obra.

‘Mar de fang’

L’any 2002 l’artista Miquel Barceló es disposa a iniciar una nova obra. Amb la Diòcesi de Mallorca acorden la realització d’un mural ceràmic de tres-cents metres quadrats que cobreixi les parets de la capella lateral de l’altar major a la catedral de Mallorca, la que du per nom capella de Sant Pere.

Les càmeres entren a la cuina de Miquel Barceló, en aquest lloc tan recelós de pintors i escultors, en el taller on treballarà a Itàlia. Allà es concentrarà fins al mes de juliol de 2003. Aquest període de temps és el que Barceló utilitzarà per a fer les proves, modelar, pintar i coure el gran mural de 20 mil quilos d’argila, que es dividirà en tres peces.

‘Barceló. Sol i ombra’

L’entrevista Barceló. Sol i ombra està rodada a l’estudi de ceràmica de l’artista a Mallorca. És una llarga entrevista, gairebé un monòleg, que aprofundeix en el seu univers a través de les paraules del mateix Barceló. Des de la seva relació i classes de pintura amb el seu mestre d’infància; els seus començaments com a artista d’èxit; la seva relació amb l’illa i algunes de les seves obres més representatives com la capella de la catedral de Palma, la cúpula de les Nacions Unides a Ginebra i la gran vidriera de la Biblioteca Nacional de França, entre d’altres.

La nit de Barceló: s’emet el divendres a partir de les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe, al web d’IB3.