LA NIT DELS GOYA
Estrena de ‘La isla mínima’ i emissió dels darrers 3 curtmetratges guardonats amb accent balear

Dimarts a les 22.15

La televisió autonòmica balear estrenarà la pel·lícula La isla mínima, el curtmetratge Nuestra vida como niños refugiados en Europa i recupera els curtmetratges Woody & Woody, Gaza i Kyoko

La pròxima setmana serà una setmana de Goya i per això hem volgut dedicar la nit del dimarts vespre a l’emissió de diferents produccions que han obtingut un gran èxit en aquesta fita. Recordem que enguany una de les nostres coproduccions, Los Europeos, té 4 nominacions als Premis Feroz, que se celebren dimarts, i 3 nominacions als Premis Goya, que tendran lloc dissabte 6 de març.

El llargmetratge de Víctor García León, Los Europeos, gravat a l’illa d’Eivissa i amb la participació d’IB3, està nominat als Goya a millor guió adaptat; actor de repartiment: Juan Diego Botto, i millor disseny de vestuari. Recordem que aquest llargmetratge també està nominat als Premis Feroz a les categories següents: millor pel·lícula de comèdia; millor actor protagonista a Raúl Arévalo; millor actor de repartiment a Juan Diego Botto,  i Premio FlixOlé al millor cartell, a Davis de las Heras.

La nit dels Goya

Començarem la nit dels Goya amb l’emissió d’estrena de la pel·lícula La isla mínima i després l’emissió dels curtmetratges guardonats amb accent balear: Nuestra vida como niños refugiados en Europa, Woody & Woody i Gaza. A més, també es podrà veure el curtmetratge Kyoko, una coproducció d’IB3 que també va estar nominada l’any 2019 als Goya.

 

A les 22.15 h es podrà veure La isla mínima, una pel·lícula ambientada en l’any 1980 on s’explica la història de Juan i Pedro, dos policies ideològicament oposats que treballen en el departament d’homicidis de Madrid. Com a sanció, són destinats a un petit poble situat a les voreres del Guadalquivir. Allà hauran de resoldre el cas de dues adolescents desaparegudes durant les festes del poble.

La isla mínima és un thriller dirigit per Alberto Rodríguez, escrit per Rafael Cobos i protagonitzat per Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez. També hi participen actors com Antonio de la Torre, Nerea Barros, Jesús Castro o Mercedes León.

Aquesta pel·lícula té una gran valoració de la crítica i compta amb 17 nominacions als Goya, de les quals va guanyar 10 categories (millor pel·lícula, millor director, millor actor protagonista, millor actriu revelació, millor guió original, millor fotografia, millor muntatge, millor direcció artística i millor disseny de vestuari). A més, va guanyar el premi a Millor Actor als Premis Sant

Jordi va estar nominada a 10 categories als Premis Forqué, a 9 categories als Premis Platino i  millor pel·lícula europea als Premis Gaudí.

Tot seguit, s’estrenarà el curtmetratge Nuestra vida como ninos refugiados en Europa, un documental que recull i relata les opinions i emocions dels menors refugiats a Europa. El documental està dirigit i escrit per Silvia Venegas, que des dels 6 anys ha viscut a Mallorca.  Així, va guanyar el Goya al millor curtmetratge documental l’any 2020, i va estar nominat a 8 categories més d’altres festivals de cine.

Després s’emetrà Gaza, un viatge que a través de diversos personatges ens mostrarà la vulneració dels drets humans que sofreixen diàriament i la situació de bloqueig en què tracta de sobreviure la població palestina a la Franja de Gaza. Dirigida pel mallorquí Carles Bover i per Julio Pérez, aquest curtmetratge va ser guanyador del premi a millor curtmetratge documental als Premis Goya l’any 2019, a més de tenir dues nominacions a altres festivals.

Un altre dels documentals que emetrà IB3 Televisió és Woody & Woody. Els directors utilitzen el llenguatge de l’animació per fer un homenatge a Woody Allen. Està basat en un brillant diàleg entre un Woody de 30 anys i un de 80. Així presenta algunes de les preocupacions vitals d’un creador neuròtic i brillant: l’amor, la religió, la mort i el sexe. El curtmetratge, dirigit pel mallorquí Jaume Carrió, va guanyar el Premi Goya a millor curtmetratge d’animació l’any 2018.

Finalment, acabarem la nit amb l’emissió de Kyoko, un curtmetratge documental que relata la detenció de John Lennon i Joko Ono a Espanya, concretament a Mallorca, pel segrest de Kyoko, la filla de Joko Ono i el seu exmarit. Està dirigida per Joan Bover i Marcos Cabotá i coproduïda per IB3 Televisió i FarVisuals. Tot i no aconseguir el Goya, va estar nominat a millor curtmetratge documental l’any 2019.

Informació de Los Europeos – Nominada als Goya 2021

 Los Europeos està protagonitzada per Raúl Arévalo, Juan Diego Botto i Stéphane Caillard i completen el repartiment Carolina Lapausa, Boris Ruíz i Georgina Latre. Los Europeos, produïda per Jaime Gona, Enrique López Lavigne i Xavier Granada, està basada en la novel·la homònima del gran Rafael Azcona, amb guió de Bernardo Sánchez i Marta Libertad Castillo i rodada a Eivissa.

Los Europeos narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i Antonio, el fill tarambana del seu cap, que l’arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han parlat de com és de fàcil lligar amb europees. Després de les primeres divagacions desesperades amb unes al·lotes valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics coneixen la particular fauna de gent molt informal que ronda per l’illa amb ganes de passar-s’ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encisadora.

Los Europeos està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos la Película A.I.E. e In Vivo Films (França). Hi ha participat RTVE, ICAA, ICEC, Orange, TV3 i IB3 amb el suport del Govern Illes Balears i de l’Institut Ramon Llull. Filmax s’ocupa de la distribució i vendes internacionals del film.