LA+NIT+D%26apos%3BETA+A+MALLORCA%3A+%26apos%3BG%C3%A0bia%26apos%3B+i+el+documental+%26apos%3BETA+a+Mallorca%26apos%3B

Dilluns a les

LA NIT D’ETA A MALLORCA: ‘Gàbia’ i el documental ‘ETA a Mallorca’

La minisèrie ‘Gàbia’ i el documental ‘ETA a Mallorca’ fan un recorregut audiovisual per l’únic atemptat amb víctimes mortals de la història de les Illes Balears

Aquest dilluns arriba una de les nits més emotives i que han marcat la societat de les nostres illes. Dia 30 de juliol del 2009 quan faltaven pocs minuts per a les 14 hores, es produïa una explosió a Palmanova. Les informacions eren confuses, però ja hi havia alguna hipòtesi. Avui dia, encara no s’havia enregistrat cap producció audiovisual en exclusiva de tots els fets que varen tenir lloc aquell dia.

La Radiotelevisió Pública Balear ho farà en dos dies i amb dos productes. Dilluns 4 i dilluns 11 de juny a partir de les 21.45 hores els nostres espectadors podran veure aquests productes de ficció.

A partir de les 21.45 hores començarà el primer episodi de la minisèrie Gàbia, escrita i dirigida per Marcos Cabotá i amb el suport de Nova Televisió (Grup Serra). Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya o Carolina Meijer són alguns dels actors que formen part d’aquesta trama que té la col·laboració especial de l’actor Javivi Gil.

El primer episodi arrenca amb l’atemptat i com viu la societat mallorquina aquest atac. Xavi, un jove mallorquí amb molts problemes personals i que fa feina de manteniment de vaixells a un port de Mallorca, coneix un matrimoni del País Basc a qui ajudarà en la posada a punt de la seva embarcació, mentre queden atrapats a Mallorca per l’operació gàbia activada per les forces de seguretat. Xavi encaixa molt bé amb el matrimoni, però aquesta amistat farà que el protagonista comenci a tenir dubtes sobre ells.

Tot seguit, veurem la primera part d’un document únic realitzat per l’equip del programa d’èxit d’IB3 de Memòria Negra, dirigit per Dani Cuesta.

ETA a Mallorca recull el minut a minut d’aquella jornada negra que va sembrar la por i la incertesa per tota l’illa de Mallorca a partir dels testimonis dels màxims responsables polítics i policials del moment, periodistes, companys de les víctimes i dels seus familiars.

Un document que tendrà testimonis de personalitats del món polític, social i dels mitjans de comunicació: Alfredo Pérez Rubalcaba, Jaume Barceló, Ramón Socies, Francesc Antich, José Antonio Sáenz, Joan Mesquida, el doctor Salvá, Matías Vallés, Nekane Domblás i Javier Alarcón.

Preestrena Gàbia a Cine Ciutat. A més, aquest dilluns a les 19.30 hores tendrà lloc la preestrena al Cine Ciutat amb la presència del director i els actors protagonistes. Podeu confirmar la vostra assistència a l’esdeveniment de la pàgina de Facebook d’IB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter i Instagram @IB3 i a facebook.com/IB3org amb l’etiqueta #GàbiaIB3 i #ETAmallorcaIB3  A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.