LA+NIT+D%26apos%3BETA+A+MALLORCA%3A+G%C3%A0bia+i+ETA+a+Mallorca%2C+el+desenlla%C3%A7

Dilluns a les 21.45

LA NIT D’ETA A MALLORCA: Gàbia i ETA a Mallorca, el desenllaç

Després de l’estrena dilluns passat, aquesta setmana arriba el desenllaç de la minisèrie “Gàbia” i del documental ‘ETA a Mallorca’.

A partir de les 21.45 hores començarà el segon episodi de la minisèrie Gàbia, escrita i dirigida per Marcos Cabotá amb el suport de Nova Televisió (Grup Serra). Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya i Carolina Meijer són alguns dels actors que formen part d’aquesta trama que té la col·laboració especial de l’actor Javivi Gil.

En el segon episodi veurem com en Xavi de cada vegada està més nerviós. Els seus problemes personals empitjoren; les seves inseguretats i, sobretot, les sospites sobre els seus nous amics, fan que les seves paranoies vagin en augment. Tenen n’Elena i en Natxo relació amb els atemptats? Són les crisis d’en Xavi les que li estan jugant una mala passada?

Tot seguit, ETA a Mallorca. A la segona i darrera part del documental sobre els atemptats d’ETA a Mallorca l’estiu del 2009, recordarem els moments posteriors a les explosions de Palmanova, així com la jornada de bombes que va a tornar a commocionar l’illa el 9 d’agost d’aquell mateix any. Alfredo Pérez Rubalcaba, Joan Mesquida, Matías Vallès, el coronel Jaume Barceló i els pares de les víctimes, entre d’altres testimonis, analitzaran tot allò que va passar, així com el final de la banda terrorista ETA.

Dia 30 de juliol del 2009, quan faltaven pocs minuts per a les 14 hores, es produïa una explosió a Palmanova. Les informacions eren confuses, però ja hi havia alguna hipòtesi. Avui en dia, encara no s’havia enregistrat cap producció audiovisual en exclusiva de tots aquells fets.

La radiotelevisió pública balear ho ha fet en dos dies i amb dos productes. Recordem que els Serveis Informatius d’IB3 varen ser premiats per l’Acadèmia de la Televisió per la cobertura que en va fer aquells dies.

En trobareu més informació al compte de Twitter i Instagram @IB3 i a facebook.com/IB3org amb l’etiqueta #GàbiaIB3 i #ETAmallorcaIB3. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.