‘La Jaula’, l’adaptació cinematogràfica de la sèrie ‘Gàbia’, s’estrena als cinemes

11 06 2019

‘La Jaula’ és el darrer llargmetratge del director mallorquí Marcos Cabotà que s’estrenarà divendres 14 de juny a les sales espanyoles. Es tracta d’una versió cinematogràfica de la minisèrie ‘Gàbia’, una producció d’IB3, que es va emetre a IB3 Televisió l’any 2018. La sèrie es va estructurar en dos capítols d’una hora que s’emeteren en prime time de la cadena.

‘La Jaula’ manté el mateix muntatge i només se n’han adaptat la capçalera i elscrèdits per engirgolar-losal mitjà. En aquest sentit també s’ha subtitulat tot eldiàleg en català. El cost d’aquests canvis ha estat assumit per la distribuïdorade la cinta, Begin Again Films.

La distribució a sales de cinema de ‘La Jaula’ suposa obrir una nova finestra de distribució i promoció per a l’audiovisual balear, una línia d’actuació que ja es va iniciar amb l’emissió a TV3 de ‘Mai Neva a Ciutat’ o la seva incorporació al catàleg de la plataforma Filmin.

IB3 també ha participat en altres obres del director Marcos Cabotá com I’m Your Father (amb distribució mundial aNetflix i nominat al Goya), Kyoko (premiat al Festival de Màlaga i nominat alGoya) i Noctem (llargmetratge de terror estrenat a Fila IB3).

Els darrers atemptats d’ETA

La història es basa en els atemptats de la banda terrorista ETA que varen succeir durant l’estiu del 2009 a Mallorca. Varen ser els darrers de la ja desapareguda ETA i varen posar fi a la vida de dos joves guàrdies civils. Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya o Carolina Meijer són alguns dels actors que formen part d’aquesta trama que té la col·laboració especial de l’actor Javivi Gil. La Colònia de Sant Pere, Jornets i el restaurant La Rigoletta, un dels establiments reals afectats pels atemptats, varen ser les localitzacions triades per ubicar-ne l’acció.

La història arrenca amb l’atemptat i en com viu la societat mallorquina aquest atac. Sergi, un jove mallorquí amb molts problemes personals i que fa feina en el manteniment de vaixells a un port de Mallorca, coneix un matrimoni del PaísBasc a qui ajudarà en la posada a punt de la seva embarcació, mentre quedenatrapats a Mallorca per l’operació gàbia activada per les forces de seguretat. Xavi encaixa molt bé amb el matrimoni, però aquesta amistat farà que el protagonista comenci a tenir dubtes sobre ells.

Gabia