Una càmera de Méteo, Temps i Natura sobrevola la Mola i el puig d'en Galileu, després de la setena nevada de febrer
Una càmera de Méteo, Temps i Natura sobrevola la Mola i el Puig d'en Galileu, després de la setena nevada de febrer.
30La serra de Tramuntana blanca, a vista d’ocell. Una càmera de Méteo, Temps i Natura ha sobrevolat la Mola i el puig d’en Galileu, després de la setena nevada caiguda aquest mes de febrer.
Les imatges inèdites mostren l’espectacle encisador de la Serra nevada com el veu un ocell. Al nord del Puig de Massanella s’aixeca una successió d’elevacions que guaiten sobre Lluc i la zona d’Albarca. D’entre tots els puigs que el conformen, destaca el d’en Galileu, d’ascensió relativament senzilla i molt conegut dins el món del muntanyisme. S’aixeca 1182 metres per sobre el nivell de la mar però no és el més alt de la zona. L’acompanya sa Mola, que amb els seus 1188 metres és el punt més elevat.
La càmera sobrevola aquest sector i ens ofereix imatges llunyanes del puig Major. Però sobretot ofereix una visió espectacular de les Cases de neu d’en Galileu i del camí que els nevaters feien servir per arribar-hi, ses Voltes d’en Galileu. Unes instal·lacions construïdes al 1692 per ordre d’Antoni Català, de mal nom «Galileu», i que són un testimoni de com els nostres avantpassats aprofitaven, com a recurs, la neu que queia a les muntanyes de Mallorca.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
Es tracta d'un britànic de 40 anys