Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Imatges inèdites de la serra de Tramuntana blanca

Una càmera de Méteo, Temps i Natura sobrevola la Mola i el puig d'en Galileu, després de la setena nevada de febrer

Imatges+in%C3%A8dites+de+la+serra+de+Tramuntana+blanca

Una càmera de Méteo, Temps i Natura sobrevola la Mola i el Puig d'en Galileu, després de la setena nevada de febrer.


La serra de Tramuntana blanca, a vista d’ocell. Una càmera de Méteo, Temps i Natura ha sobrevolat la Mola i el puig d’en Galileu, després de la setena nevada caiguda aquest mes de febrer.

Les imatges inèdites mostren l’espectacle encisador de la Serra nevada com el veu un ocell. Al nord del Puig de Massanella s’aixeca una successió d’elevacions que guaiten sobre Lluc i la zona d’Albarca. D’entre tots els puigs que el conformen, destaca el d’en Galileu, d’ascensió relativament senzilla i molt conegut dins el món del muntanyisme. S’aixeca 1182 metres per sobre el nivell de la mar però no és el més alt de la zona. L’acompanya sa Mola, que amb els seus 1188 metres és el punt més elevat.

La càmera sobrevola aquest sector i ens ofereix imatges llunyanes del puig Major. Però sobretot ofereix una visió espectacular de les Cases de neu d’en Galileu i del camí que els nevaters feien servir per arribar-hi, ses Voltes d’en Galileu. Unes instal·lacions construïdes al 1692 per ordre d’Antoni Català, de mal nom «Galileu», i que són un testimoni de com els nostres avantpassats aprofitaven, com a recurs, la neu que queia a les muntanyes de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu