X

Setmana amb temps inusual, com d’estiu

La matinada d'aquest dilluns va batre el rècord de temperatura mínima més alta en un mes d'octubre: 23,9 ºC va registrar l’observatori del far de Cala Rajada

02/10/2023

Setmana amb temps inusual, com d’estiu

Fotografia de Jaume Busquets des del far de Punta Nati.

El Temps

La gran dorsal anticiclònica que fa deu dies que ens afecta de ple i deixa un temps pràcticament d’estiu, amb temperatures que han estat rècord, ens continuarà afectant durant tota la setmana. Aquest diumenge es va arribar als 33 ºC a diversos observatoris de l’interior de Mallorca i la matinada d’aquest dilluns es va batre el rècord de temperatura mínima més alta en un mes d’octubre: 23,9 ºC va registrar l’observatori del far de Cala Rajada

Durant aquesta setmana la temperatura continuarà per damunt els valors habituals per trobar-nos a principi del mes d’octubre; durant els vespres, els valors es mouran entre els 15 ºC i 17 ºC a l’interior i per damunt els 17 ºC a 18 ºC al litoral, on de manera puntual hi tornarà a haver nits tropicals. Al migdia, continuarem amb valors que superaran els 25 ºC, i a l’interior de les illes s’arribaran als 27 ºC, que en el cas de Mallorca se superaran. Són temperatures molt elevades, amb anomalies positives que en alguns casos superen els 5 ºC.

L’anticicló ens continuarà deixant el cel destapat, però amb certs matisos; aquest dimarts hi haurà niguls prims, sobretot a l’oest de l’arxipèlag; dimecres, encara quedaran alguns niguls, sobretot al matí, i a partir del migdia, el cel romandrà destapat a tot el territori.

Dijous i divendres, continuarem parlant de sol, malgrat que pot haver-hi el pas de niguls prims, sobretot al nord de l’arxipèlag. El cap de setmana continuarà el sol com a protagonista del cel de les illes.

El vent de llevant bufarà fluix aquests pròxims dies, i a la mar hi haurà marejol, només a punts de l’est tendrem redols de maror. Dimecres matí entrarà la tramuntana i bufarà moderada al nord, on les onades superaran el metre d’altura. La resta de la setmana tendrem vent fluix o en calma i a la mar la tranquil·litat serà absoluta.

Notícies relacionades >

02/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris