X

La III edició de l’Open House Palma obre les portes a 65 espais arquitectònics d’interès

Es poden visitar des d'edificis emblemàtics com Can Balaguer o el Museu Fundació Juan March a noves construccions amb materials sostenibles

11/11/2023

La III edició de l’Open House Palma obre les portes a 65 espais arquitectònics d’interès

Miquela Valls

Conèixer emblemes arquitectònics de Ciutat per dins, com és l’edifici de l’Autoritat Portuària, i que la resta de l’any no són accessibles. Aquesta és la proposta de l’Open House Palma, el festival més important d’arquitectura i portes obertes.

El Museu Fundació Juan March és una de les joies arquitectòniques que s’han obert de franc als ciutadans aquest cap de setmana. La gran escala del pati de marbre blanc, el mosaic modernista de bocins de ceràmica del trespol, obra del valencià Lluís Bru, i la gran claraboia el·líptica són els elements que més criden l’atenció de l’espai. Els orígens d’aquesta casa senyorial que va utilitzar l’empresari Juan March Ordinas el 1919 com habitatge propi després de deixar Santa Margalida es remunten al segle XVII. Durant els següents segles ha patit quatre remodelacions. La més rellevant la que va dur a terme l’arquitecte Guillem Reynés Font a petició precisament del mateix March i que el 1926, es va convertir en la primera seu de la Banca March.

Però, en aquesta mostra també hi trobam les darreres propostes més avantguardistes com els habitatges de protecció oficial d’aquesta promoció de l’IBAVI que s’han projectat amb una lògica adaptació al canvi climàtic, fent servir materials de proximitat i de baix impacte ambiental on predomina la fusta. La majoria dels assistents queden bocabadats de la fórmula aconseguida d’aïllament i confort tèrmic per gestionar el sol i l’ombra o les estratègies emprades de refredament gratuït.

Demà diumenge és el darrer dia per gaudir d’aquesta proposta a 29 edificis, com per exemple l’Hotel Hostal Cuba de 1904, l’antiga possessió de Son Boter, seu de la Fundació Miró Mallorca, i Can Balaguer. Podeu consultar tota la informació al web openhousepalma.org

Notícies relacionades >

11/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris