X

La terrassa esfondrada a Platja de Palma no tenia llicència

L'Ajuntament ha enviat els informes a la Policia Nacional i es personarà en la causa judicial

28/05/2024

La terrassa esfondrada a Platja de Palma no tenia llicència

Bombers de Palma inspeccionant la zona esfondrada. Isaac Buj / Europa Press

La terrassa del restaurant Medusa Beach Club de Platja de Palma, esfondrada el passat dijous i que va causar quatre morts i més d’una quinzena de ferits, no tenia llicència d’activitat ni tampoc autorització d’ocupació per part de l’Ajuntament de Palma, segons ha explicat el batle Jaime Martínez aquest dimarts, en roda de premsa. Segons ha detallat Martínez, el soterrani de l’edifici on hi ha oberta una discoteca sí que tenia llicència de bar musical i la planta baixa, llicència de restaurant.

L’informe del departament d’obres de l’ajuntament conclou que no hi ha cap llicència d’obres de la zona esfondrada. A l’àrea de disciplina urbanística consten diferents expedients, el primer datat l’any 2013, però cap fa referència, segons ha explicat Jaime Martínez, a la zona de l’esfondrament. A l’expedient també consta un informe desfavorable de la ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis).

L’informe elaborat pels Bombers de Palma conclou que les causes de l’esfondrament serien una combinació del sobrepès de les obres realitzades i una sobrecàrrega d’ús per l’afluència de persones que s’haurien concentrat a la zona. Els càlculs dels bombers xifren en 21 persones en el moment de l’esfondrament. Aquesta dada contrasta amb les declaracions del propietari de l’establiment, a IB3 Notícies, en les quals assegurava que en el moment dels fets hi havia devers una quinzena de persones a la terrassa. Una xifra que es podria confirmar, assegurava, amb les imatges de les càmeres de seguretat.

L’Ajuntament ja ha enviat els informes de les diferents àrees a la Policia Nacional i s’enviaran també a la Fiscalia. Jaime Martínez ha avançat que l’Ajuntament es personarà en la causa judicial que s’obri en un futur.

Notícies relacionades >

28/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT