X

“La TV continua sent la reina, la gent encara en consumeix moltes hores al dia”

El director d’IB3 Televisió, Joan Carles Martorell, augura la convivència entra el format tradicional de consum i el de tecnologies TIC

24/03/2023

“La TV continua sent la reina, la gent encara en consumeix moltes hores al dia”

El director d'IB3 TV, Joan Carles Martorell, durant la seva intervenció al programa Al Dia d'IB3 Ràdio

Redacció

Joan Carles Martorell, fa vuit anys que és director d’IB3 Televisió que, juntament amb IB3 Ràdio, fan part d’un mitjà públic “de proximitat” que considera “totalment necessari” en un territori com el de les Balears amb una llengua i realitat “molt diferent” a la d’altres indrets de la Península.

Martorell ha estat entrevistat el programa ‘Al Dia’, d’IB3 Ràdio, amb motiu dels 18 anys de la cadena aquesta setmana i ha reivindicat igualment que en una societat “tan plural i multicultural” com ha esdevingut l’illenca es fan necessaris elements de “vertebració” i generació “de tribu” per ser conscients de “qui som, on vivim i què està passant”. I més encara, “IB3 és una central de comunicació i reconeixement de diferents veus dins un mateix territori i la seva història és la de l’evolució cultural i demogràfica d’aquestes illes”, ha afegit el directiu públic. Martorell diu que està “molt content” de les vuit temporades televisives al capdavant de la televisió pública perquè “hem obert molt el ventall, generacionalment i en colors i temàtiques”.

En referència a l’evolució tecnològica ha fet referència que entre el 2010 i el 2011 es va ser “pioner” entre les televisions autonòmiques en incorporar un servei a la carta “complet”. Amb tot, reconeix la dificultat “no només al canal balear, sinó a Espanya en general” de fer la transició de l’analògic al digital tenint en compte l’impacte de la crisi econòmica justament entorn del 2012.

“Ens queda molt per fer, però hem fet grans passes, tenim un canal de Youtube per continguts infantils, tenim un consum a demanda elevadíssim pel que fa a documentals i programes culturals que, per ventura en directe, no tenen tant d’èxit, però en digital són una explosió de consum”, relata el comunicador audiovisual.

Quant al futur, augura el responsable dels estudis televisius del polígon de Son Bugadelles “una convivència” entre el consum televisiu clàssic i el que es fa a través, per exemple, del mòbil perquè “la TV continua sent la reina, la gent encara en consumeix moltes hores al dia” si bé és clar que l’altre “està pujant” amb el paradigma de Netflix en un mapa “molt digital” a Espanya i a les Balears, “on encara destaca més”.

450 programes de ‘No venim amb manual’

Un dels programes més longeus d’IB3 Ràdio, ‘No venim amb manual’ que dedicat als joves i els infants compleix aquest cap de setmana les 450 emissions i ho fa amb una edició especial a la llibreria Baobab de Palma en la qual participarà el cantant Joan Muntaner Xanguito. “Serà un programa de celebració, com una festa d’aniversari amb els nins, pares i padrins amb qui parlarem de què ha suposat per a ells fer ràdio”, ha explicat la presentadora i directora, Regina Cortés.


IB3 celebra oficialment la seva majoria d’edat

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris