LA+VIDA+A+SON+ESPASES%3A+Batecs

Divendres a les 22.00

LA VIDA A SON ESPASES: Batecs

Aquest divendres 2 d’abril, IB3 televisió emetrà el quart capítol de La vida a Son Espases.

Encara amb el teló de fons de la pandèmia de la COVID-19, seguirem de prop tots els casos relacionats amb el cor, un òrgan que genera grans reptes al professional mèdic de l’hospital.

Viurem la tensió del personal del SAMU 061, que rep un gran nombre de trucades per insuficiències cardíaques i que han d’actuar amb celeritat per salvar vides. Serem testimonis de com assisteixen a un pacient amb mal de pit i de la seva feina a contrarellotge per trobar l’origen del seu dolor.

A més, assistirem al procés d’una operació vital d’un pacient que necessita urgentment un canvi de vàlvula, on també s’haurà de decidir en poc temps si això és suficient o s’ha d’anar més enllà per assegurar l’èxit de la intervenció.

Acompanyarem a l’equip de cardiologia en un repte sense precedents. Han d’implantar per primera vegada a les Illes Balears un sistema d’assistència ventricular. Una operació fonamental per a un pacient que la necessita amb urgència, però també per als pacients futurs si la implantació es resol finalment amb èxit.

També coneixerem de primera mà la dura jornada dels metges d’urgències, que han d’estar localitzats en tot moment i que hauran d’atendre una urgència d’una dona amb símptomes compatibles amb aturada cardiorespiratòria.

La vida a Son Espases s’emet els divendres a les 22.00 hores.