LA VIDA A SON ESPASES
Estiu

Dimarts a les 22.15

En aquest nou episodi de La vida a Son Espases coneixerem de primera mà com la pandèmia de la COVID va fer l’estiu de 2020 una època completament diferent de qualsevol altra viscuda amb anterioritat per als professionals de l’hospital.

 

Ens endinsarem al dia a dia del personal d’infermeria, un cos amb més de 2.500 membres que s’ha vist obligat a modificar els quadrants de totes les vacances programades en espera de l’evolució d’aquesta pandèmia. Això afecta també la nova contractació d’infermers provinents de la Península, que si és retarda massa temps, pot causar vacants de professionals i problemes per al correcte funcionament d’alguns serveis.

Seguirem de prop la llarga i dura jornada laboral a la qual s’enfronta un equip del 061, que també viu un estiu insòlit. Les sortides i emergències són diferents de la resta dels anys: la crisi econòmica i la delicada salut mental alimentada pel confinament, fa que es disparin els casos d’intervenció relacionats amb la psiquiatria.

Amb l’arribada de l’estiu, també arriba la gran notícia de la instal·lació d’un robot de fins a vuit estacions al Servei de Microbiologia. Els bioinformàtics i microbiòlegs fan feina a contrarellotge per tenir disponible al més aviat possible aquestes màquines que permetran multiplicar de forma exponencial els resultats de les proves PCR.

La vida a Son Espases s’emet els divendres a les 22.00 hores.