X

L’acord de 110 punts programàtics de PP i Vox

Per garantir el compliment de tots aquests punts, es crearà una Comissió de Seguiment que es reunirà periòdicament per a avaluar el grau de compliment i execució de cadascuna de les mesures pactades

29/06/2023

L’acord de 110 punts programàtics de PP i Vox

➡  Llegeix aquí l’acord programàtic

L’acord inclou 110 punts programàtics, així com les bases “per un canvi a Balears” que atengui prioritàriament problemes com la falta de llibertat lingüística, l’accés a l’habitatge, la baixada d’impostos, el suport a la família o la lluita contra la immigració il·legal.

Una de les qüestions claus és l’educació i la llengua. L’acord estableix que se suspendrà l’aplicació de la LOMLOE i es recuperaran les notes numèriques. També, diu que els pares podran elegir lliurement el centre escolar, així com la primera llengua d’escolarització. I s’eliminarà el requisit lingüístic a la sanitat.

➡️  Llegeix el document del preacord que van signar PP i Vox per a la constitució de la Mesa del Parlament.

En matèria turística, s’han compromès a defensar el turisme de creuers. També inclouen mesures de foment de l’habitatge i la creació d’una Oficina de Defensa de Víctimes de l’Ocupació. Un altre dels compromisos és derogar la llei de memòria i reconeixement democràtics. I contractaran una auditoria per a cada organisme i ens públic, eliminant els que no reportin beneficis clars per a la ciutadania. Per garantir el compliment de l’acord, es constituirà una Comissió de Seguiment i Avaluació que es reunirà amb caràcter bimensual.

Altres qüestions que tractarà de canviar les bases de les polítiques fetes aquests darrers anys: qüestions relatives a l’accés a l’habitatge, la baixada d’impostos, el suport a la família o la lluita contra la immigració il·legal. I per garantir el compliment de tots aquests punts, es crearà una Comissió de Seguiment que es reunirà periòdicament per a avaluar el grau de compliment i execució de cadascuna de les mesures pactades i revisarà les accions legislatives previstes pel Govern. Vox s’ha compromès a no presentar cap esmena a la totalitat dels pressuposts de la comunitat autònoma.

Els portaveus de Vox i del PP en el Parlament, Idoia Ribas i Sebastià Sagregras, durant l’acte de signatura de l’acord programàtic.

Notícies relacionades >

29/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT