X

L’administrador de Cárnicas Vicente, a Marratxí, s’enfronta a dos anys de presó per alterar dates de caducitat

La Fiscalia a més demana una multa de 4.320 euros, així com la inhabilitació de quatre anys

19/06/2023

L’administrador de Cárnicas Vicente, a Marratxí, s’enfronta a dos anys de presó per alterar dates de caducitat

Imatge de la batuda policial el passat març de 2018.

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears celebra aquest dilluns la vista prèvia al judici contra l’administrador de Carnicas Vicente per, presumptament, alterar les dates de caducitat, modificant les etiquetes d’alguns dels seus productes. Segons l’escrit del fiscal, l’home, sent administrador únic de la societat, ubicada a Marratxí, contra la qual també es dirigeix acusació, en data no determinada, però compresa entre 2013 i fins al 8 de març de 2018 posseïa en els seus magatzems productes alimentaris en una quantitat de 27.520 quilos, valorats en 120.000 euros que el presumpte acusat distribuïa en el mercat per al consum de tercers.

Amb tot, el Ministeri Públic sosté que els mateixos presentaven problemes en la identificació de la traçabilitat i de l’etiquetatge, ja que malgrat tractar-se de productes amb data de venciment pròxima o ja caducats, el seu etiquetatge, en molts casos, estava modificat, ja que s’havia substituït la data de caducitat per una de posterior. La Conselleria de Salut i Consum, a través de diverses actes, va suspendre cautelarment l’activitat de l’empresa i es va immobilitzar tot el gènere afectat per l’etiquetatge modificat, per a posteriorment ser destruït, segons afegeix el fiscal.

Fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la salut pública, per la qual cosa es demana per a l’imputat la pena de dos anys de presó i una multa de 4.320 euros, així com la inhabilitació especial per a l’exercici de qualsevol professió relacionada amb el comerç d’aliments per un temps de quatre anys. A més, per a l’entitat acusada, se sol·licita la pena de multa de 18 mesos.

Notícies relacionades >

19/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT