X

L’anul·lació del reglament de Costes obligarà a revisar els límits de domini públic costaner tramitats a partir de l’agost del 2022

La sentència del Tribunal Suprem també afecta les concessions de quiosquets i altres serveis de platja

09/02/2024

Redacció

Els juristes ho tenen clar. La sentència del Tribunal Suprem que tomba el reglament de Costes obligarà a revisar les delimitacions del domini públic marítim i terrestre que s’hagin fet a partir de l’agost del 2022. “L’anul·lació de la norma tendrà conseqüències en les partions que s’hagin operat des de l’entrada en vigor de la modificació reglamentària que s’ha anul·lat”, explica Jaume Cuart, que és el misser que ha representat la Plataforma d’Afectats per la Partió de Formentera. “Farà falta consultar amb la Demarcació de Costes a Balears per saber quants límits nous es veuran afectats per la sentència. Però les partions que s’hagin operat abans del 2022 no tendran cap tipus d’afectació”, afegeix Cuart.

Pel que fa als quiosquets de platja o altres serveis en domini públic costaner “totes aquestes concessions que estaven en tramitació per mor de la modificació del reglament del 2022 s’hauran d’aturar a causa de la sentència de Suprem”, explica l’advocat i professor de Dret Administratiu a la UIB, Juan Alemany.

Però, tot plegat, no és definitiu, perquè el Ministeri de Transició Ecològica pot tornar a impulsar un nou reglament que canviï un altre pic les regles del joc. “El Govern podria començar de nou, però haurà de complir amb el tràmit de consulta prèvia”, concreta l’advocat Jaume Cuart. Però, si això passa, els afectats no ho hauran perdut tot. “Han guanyat temps, i sobretot han guanyat poder dir la seva en un procediment administratiu. Això vol dir fer al·legacions i tenir la possibilitat de recórrer el reglament futur”, concreta l’advocat Juan Alemany. Balears gestiona ara les competències de Costes, però no podrà influir en la decisió del Ministeri d’impulsar de nou el reglament que els tribunals han anul·lat.

Notícies relacionades >

09/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris