El 2019, any abans de la pandèmia, Mac Insular va tractar més de 540.000 tones de residus de construcció i demolició
13L’any passat, Mac Insular va tractar més de 483.000 tones de residus de construcció i demolició a Mallorca. Això és un 7 per cent més que el 2020, en què l’activitat de la construcció va patir una davallada per mor de la situació de pandèmia. L’empresa, que té una concessió del Consell de Mallorca, és l’encarregada de gestionar aquests residus.
El 2019, any abans de la pandèmia, Mac Insular va tractar més de 540.000 tones de residus de construcció i demolició. Un any després, però, amb l’esclat de la pandèmia, la xifra va baixar gairebé 100.000 tones. Una situació que demostra com el sector de la construcció va reduir també la seva activitat arran del coronavirus. Així el 2020, les tones tractades a Mac varen ser poc més de 450.000. L’activitat es va recuperar l’any passat, amb un increment de més de 7 per cent. La vicepresidenta i consellera de Medi Ambient de Mallorca, Aurora Ribot, assegura que enguany hi ha incertesa per com afectarà la guerra d’Ucraïna el sector.
Com es tracta el material?
Quan arriba a l’empresa se separa per eliminar les restes que hi pugui haver d’altres materials, com el plàstic o el vidre. Després es capola i el material que queda es torna a utilitzar per a les obres, també per fer paviments i per omplir les pedreres que estiguin en fase de restauració. Precisament l’objectiu del Consell és aconseguir que la màxima quantitat de material que es tracta es pugui reutilitzar de nou al sector de la construcció. Això evitaria, segons explica Aurora Ribot, continuar explotant les pedreres i degradant el paisatge amb aquesta tasca.
Escolta aquí la notícia sencera
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu