Es queixen que a ells els hagin reduït el pressupost per produir continguts
La presidenta Francina Armengol anuncia la internalització dels Serveis Informatius d’IB3
L’Associació de Productors Audiovisuals dels Illes Balears (APAIB) ha reclamat aquest dijous al Govern un increment per IB3 del pressupost per a programes equiparable al que es realitzarà per a la internalització dels informatius i que, segons el Govern, ascendirà a 6,6 milions.
L’APAIB ha manifestat en un comunicat la seva preocupació davant l’anunci de la internalització i ha denunciat que ni la Conselleria de Presidència ni IB3 s’han posat en contacte amb el sector per a explicar com s’abordarà aquest procés i de quina manera afectaria les productores i als seus treballadors, responsables de la producció de més de 20 hores de programació diària.
L’associació es pregunta si l’increment pressupostari derivat de la internalització es durà a terme a través d’un augment del pressupost de l’ens autonòmic o si serà “a costa de la partida de producció de programes”.
El pressupost per a la producció de continguts no informatius s’ha reduït en els últims anys des dels 10 milions d’euros que es van destinar en 2020, als 7,2 que es preveu invertir en 2022, adverteix l’entitat.
L’APAIB recorda que va reclamar fa dos mesos al Govern que evités aquest descens en la inversió, “però va obtenir una negativa per resposta”.
El president de l’associació, Kiko Domínguez, ha manifestat la seva sorpresa perquè el Govern “asseguri ara que sí que pot assumir aquest increment, però no destinat a programes sinó a la internalització d’informatius”.
Segons Domínguez, amb l’anunci de la internalització “el Govern ha demostrat que quan vol, pot”, per la qual cosa esperen una pujada de pressupost per a la producció de continguts no informatius, equiparable a la de la internalització, que eviti la creació de treballadors de primera, els internalitzats, i treballadors de segona, els de les productores.
L’APAIB insisteix que si l’increment del cost d’informatius es realitza a costa de la partida de programes, suposarà la desaparició dels continguts no informatius, que representen el 85% de la graella.
“Les productores de continguts a Balears ens sentim menystingudes. No se’ns ha escoltat mai”, assegura Domínguez, que reclama al Govern que se’ls tingui en compte. “Si creuen que som un sector estratègic, que el demostrin, perquè deixem de tenir la sensació que Balears no creï en l’audiovisual”, conclou.