L’APIB premia els serveis informatius d’IB3 per la cobertura de la torrentada de Sant Llorenç

EPRTVIB informa

El reportatge ‘Després de la tempesta’ d’IB3 va rebre ahir el Premi a la Millor Peça Periodística que concedí l’Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) dins del marc dels IV Premis de Periodisme. Amb aquest guardó es reconeix la tasca que realitzaren els professionals d’IB3 en la cobertura informativa de la Torrentada de Sant Llorenç. Precisament, el reportatge es realitzà de manera conjunta pels professionals del programa Zoom, Méteo, Temps i Natura i IB3 Notícies.

‘Després de la tempesta’ s’acosta als fets que van tenir lloc a l’octubre a Sant Llorenç des Cardassar de tres prismes diferents. Per una banda, ofereix un relat informatiu global de què va passar a Sant Llorenç des del primer minut a través de la feina dels professionals de Notícies IB3. D’altra banda, s’entrevista alguns dels afectats per la tragèdia per conèixer el seu abast. I per últim, s’analitza des del caràcter científic les causes de la torrentada i dona llum a línies de treball futures amb els testimonis dels experts en meteorologia Joan Barceló, Miquel Grimalt i Alfredo Barón.

El reportatge, que fa balanç d’aquella nit fatídica i de les angoixants jornades que la seguirien, es va realitzar en temps rècord ja que es va emetre només una setmana després que tingués lloc la Torrentada, però en tot moment es va garantir el rigor periodístic.

 

ETA a Mallorca

L’APIB també va reconèixer amb l’accèssit de Televisió  la  tasca periodística de la minisèrie documental ‘ETA a Mallorca, una producció d’IB3 dirigida per Dani Cuesta i elaborada per l’equip del programa Memòria Negra.

La minisèrie documental  recull el minut a minut de l’atemptat d’ETA a Palmanova el 30 de juliol del 2009 a partir dels testimonis dels màxims responsables polítics i policials del moment, periodistes, companys de les víctimes i dels seus familiars. Hi participen personatges com Alfredo Pérez Rubalcaba, Jaume Barceló, Ramón Socies, Francesc Antich o el doctor Salvá.

Aquest guardó es suma al que al 2010  atorgà l’Acadèmia de Televisió a IB3 Notícies com a Millor Programa Informatiu per la seva cobertura als atemptats d’ETA a Palmanova.

 

Després de la tempesta

ETA a Mallorca

Foto portada: Dani Cuesta