X

L’Àrea de Gestió de Residus de Milà rep cada any més de 6.000 tones de residus biodegradables de parcs i jardins

El compost que surt de la planta, i que es genera només amb aquestes restes, s'enriquirà a finals d'any amb la matèria orgànica procedent de la recollida selectiva porta a porta

01/05/2022

L’Àrea de Gestió de Residus de Milà rep cada any més de 6.000 tones de residus biodegradables de parcs i jardins

17

La planta de residus de Milà rep actualment prop de 6.500 tones de residus biodegradables de parcs i jardins. Més de 3.000 provenen d’empreses i uns altres 2.500 dels serveis públics de recollida. La part més petita, unes 700 tones, arriba a l’Àrea de Gestió de Milà a través de les deixalleries. Són l’aliment del compost que s’elabora a la planta.

El Consorci de Residus i Energia confia, amb tot, que d’aquí a finals d’any el compost que surt de la planta, i que es genera només amb aquestes restes, es pugui enriquir amb la matèria orgànica procedent dels nous contractes de recollida selectiva porta a porta.

Actualment, surten de la planta de Milà dos tipus de compost. Un d’ells és el vegetal, elaborat exclusivament amb restes de jardins i poda, amb una producció limitada, situada al voltant de les mil tones. Aquest compost es posa a disposició dels particulars interessats i dels municipis que ho demanin per als seus jardins o zones verdes. L’altre, és un compost elaborat només amb matèria orgànica separada a la planta de tractament, que no es pot comercialitzar però que és aprofitat per al recobriment de l’abocador i les zones enjardinades de Milà. Es Mercadal i Sant Lluís són els dos darrers municipis que van posar en marxa la recollida selectiva de matèria orgànica amb contenidors al carrer, però la iniciativa no va tirar endavant perquè el compost generat no era de bona qualitat. Realitzar la separació en origen facilita el tractament posterior dels residus.

01/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT