X

L’arquitecta Carme Pinós recull el Premi Nacional d’Arquitectura a Palma

Visiblement emocionada durant el seu discurs, l'arquitecta ha dit que espera oferir molt a la societat

26/05/2022

L’arquitecta Carme Pinós recull el Premi Nacional d’Arquitectura a Palma

23

Carme Pinós (Barcelona, 1954) ha rebut aquest dijous capvespre el Premi Nacional d’Arquitectura de 2021, de mans de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Raquel Sánchez, qui ha elogiat la seva obra com “una arquitectura generosa i participativa que s’ofereix a la ciutat”. Pinós, visiblement emocionada durant el seu discurs, ha dit que espera oferir molt a la societat. De fet, si un aspecte destaca el jurat del premi de l’arquitecta, és la responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida amb la seva feina.

L’antic Parc de ses Estacions de Palma, avui desaparegut, i la reforma de l’Hotel de Son Brull, a Pollença, són intervencions d’aquesta arquitecta de Barcelona que fa anys que té casa a Banyalbufar.

El Premi Nacional d’Arquitectura, promogut pel Mitma i dotat amb 60.000 euros, és el màxim guardó espanyol en el camp de l’arquitectura. En l’acte de lliurament celebrat a la Llotja de Palma, la ministra ha destacat la concepció de Pinós de la ciutat com un espai de convivència que transcendeix els edificis que la componen, al mateix temps que diu que comparteix la seva idea que l’arquitectura dona dignitat a la gent.

L’arquitecta espanyola amb un major nombre de publicacions i reconeixements ha rebut aquest guardó per la responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida en els seus projectes i per la transversalitat com a professional, que promou el diàleg de l’arquitectura amb altres disciplines.

Responsabilitat social

L’arquitecta nascuda a Barcelona va ser seleccionada pel jurat per rebre aquest guardó a proposta de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran, la Fundació Arquia, l’ETSA de València i el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE).

El jurat va destacar de Pinós “la responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida en els seus projectes” i va fer esment així mateix a “la seva transversalitat com a professional, en promoure el diàleg de l’arquitectura amb altres disciplines i demostrant una gran capacitat divulgadora tant dins com fora de les nostres fronteres”.

El treball internacional de Carme Pinós abasta des de paisatges urbans, habitatges públics, oficines i espais culturals, fins a disseny de mobiliari. Destaquen la reforma i ampliació de l’Hotel Son Brull a Mallorca, el MPavilion 2018 a Melbourne (Austràlia), i el conjunt en el centre històric de Barcelona que comprèn la plaça de la Gardunya, l’Escola d’Art Massana i la façana posterior del Mercat de la Boqueria.

També són obra seva el Centre Cultural Caixaforum Zaragoza, l’Edifici de Departaments al Campus WU de Viena; la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Tortosa; les Torres d’Oficines Cube I i Cube II a Guadalajara, Mèxic; la passarel·la per als Vianants a Petrer; el passeig Marítim de Torrevella i l’Escola Llar a Morella.

26/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT