societat

L’atur puja un 90% al juliol

Balears torna a ser la comunitat on més creix l'atur, amb una notable diferència sobre Catalunya (30,8%) que és la la segona de la llista

L%27atur+puja+un+90%25+al+juliol

EFE/Mariscal


Les Balears tornen a ser la comunitat de tot Espanya on més ha crescut l’atur en termes interannual tot i que baixa una mica, un 3,7%, respecte al juny. Mirau-ho. Ara mateix, un total de 71.547 persones no tenen feina aquí a les Illes.

En un any, aquesta xifra d’atur ha crescut més d’un 90 per cent perquè des del juliol de l’any passat s’han apuntat a la llista del SOIB fins a 34.042 persones més. Això fa que liderem, amb molta de diferència, la llista del creixement de l’atur de tot el país. La segona posició l’ocupa Catalunya amb un creixement interannual de quasi un 31%.

La lectura esperançadora l’obtenim si fem la comparativa en àmbit mensual: de juny a juliol, el nombre de desocupats ha baixat en 2.746 persones. I pel que fa a la gent que cotitza a la Seguretat Social, ara mateix n’hi ha 507.973. Són 83.993 persones manco que ara fa un any però, 12.768 més que fa un mes.

Són dades publicades pel Ministeri que destaca la sortida d’un 30% dels treballadors d’ERTO en el darrer mes de juliol. Avui a les oficines del SOIB hem trobat tant persones afectades per Expedients temporals d’ocupació com desocupats de llarga durada.

ELS EFECTES D’UNA TEMPORADA TURÍSTICA INUSUAL 

L’empitjorament de la temporada turística afecta tant desocupats de llarga durada com persones incloses en expedients de regulació que coincideixen a les oficines del SOIB. Dels 71.500 desocupats, 55 .000 són del sector serveis i, d’aquests, més de 17.000 treballaven a l’hostaleria.

El Govern reconeix la duresa de les xifres, destaca que el sistema de cobertura dels expedients temporals de regulació ha funcionat i en reclama canvis. Dels 152.000 treballadors afectats pels ERTO que hi havia al maig, a finals de juliol s’havien reincorporat a la feina 66.000.

Les patronals i els sindicats demanen que s’allargui la vigència d’aquests ERTO fins al març del 2021.

En comparació mensual, l’atur es redueix en tots els sectors excepte en el de la construcció.


Un 40% dels treballadors de Balears ja han sortit dels ERTO
Les reaccions dels sindicats i dels empresaris a les dades d’atur de juliol

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela