societat

Les tres solucions per evitar que els torrents de Sant Llorenç s’inundin

La Direcció General de Recursos Hídrics ha resolt que s'ha de frenar i desviar l'aigua dels torrents de ses Planes i sa Blanquera per evitar inundacions que posin en perill la població de Sant Llorenç


Recursos Hídrics proposa tres solucions per evitar inundacions catastròfiques a Sant Llorenç. La primera, la més simple, seria crear una bifurcació del torrent just abans d’arribar al poble, de manera que si baixa molt ple, una part de l’aigua es desviàs, i tornàs a confluir passat el municipi. El problema és que en unes pluges torrencials com la de fa tres anys, això no seria suficient.

La segona opció, més ambiciosa, seria ampliar aquesta bifurcació, i que confluís més enllà de la carretera, on a més es construiria una BASSA LAMINADA per aconseguir que l’aigua perdés força i no perjudicàs altres nuclis, com ara Son Carrió.

I una tercera opció, que seria la més efectiva, seria afegir basses laminades en aquests altres punts dels dos torrents, de manera que es frenàs la força de l’aigua abans i després del seu pas pel municipi. És l’opció més ambiciosa però també la més cara. Ara, el Consell de Mallorca haurà de decidir per quina opta.

Tres anys i busques després, els torrents de ses Planes i sa Blanquera mantenen el mateix risc d’inundació que l’octubre de 2018. La solució per evitar una altra gran torrentada s’ha alentit, ja que els projectes han circulat d’una administració a l’altra sense trobar una fórmula definitiva.

El darrer a moure fitxa ha estat Recursos Hídrics, dependent de la Conselleria de Medi Ambient. Proposen tres alternatives que en tots els casos impliquen canalitzar de manera artificial els torrents de Sant Llorenç.

La setmana passada, coincidint amb el traspàs de poders a l’Ajuntament de Sant Llorenç, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va dir que pel 2022 ja està prevista una partida econòmica per iniciar el projecte de reforma dels torrents de Sant Llorenç. Abans, però, haurà de sortir un projecte que Medi Ambient haurà de refrendar. Tot apunta, però, a una important obra pública que, en cap cas, s’iniciaria aquesta legislatura.


 més info Les lliçons de Sant Llorenç tres anys després de la torrentada: “Això no ha estat el pitjor, i tornarà a passar”


 més info Tres anys després de la torrentada de Sant LLorenç des Cardassar encara queden assignatures pendents que preocupen
 més info El torrent de Sant Llorenç segueix essent “una trampa mortal”
 més info El batle de Sant Llorenç tres anys després de la fatídica torrentada: “Pareix mentida que estiguem exactament igual”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El judici contra el metge ‘voyeur’ de l’hospital de Menorca es retarda al 13 i 14 de juliol

Les parts no han assolit aquest matí un acord de conformitat, el que manté la petició de 29 anys de...

Localitzen sense vida a Sant Antoni un home de 86 anys a qui cercaven

El mort podria haver caigut per un terraplè d'uns dos o tres metres d'altura dimecres

Fins quan serà obligatòria mascareta en exteriors?

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, assegura a Palma que ho seguirà essent "el temps mínim imprescindible"

700 balears han mort abans de rebre l’ajuda per dependència

Més de la meitat tenien aprovada la prestació, però no hi varen ser a temps; la resta esperaven ser valorats....