Els sindicats atribueixen aquest col·lapse puntual a dos factors: l'augment de l'activitat quirúrgica i al fet que alguns malalts cansats d'esperar per veure el seu metge de capçalera acudeixen directament a l'hospital
A les Urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca es varen atendre aquest dimarts 175 pacients i 200 el dia anterior, dilluns. Una allau que, segons ha explicat José Luís Guerrero, cap d’Urgències de l’Hospital, durant una hora i mitja, de les 15.00 hores a les 17.30 hores, va obligar el centre a donar servei només a aquells que hi arribaven pel seu propi peu i demanar al 061 que derivàs els que hi anaven en ambulància a altres hospitals. En total foren dos viatges a Son Espases. Un protocol habitual, expliquen, prepandèmia. De fet diuen que, ahir dimarts, només 15 pacients foren sospitosos de tenir Covid. Tan sols un va donar positiu.
A Son Espases també fa dies que s’enfronten a una situació atípica en el darrer any. Només aquest dimarts a Urgències atengueren prop de 450 persones. Això ha obligat l’Hospital a obrir 36 llits que tenien reservats per si esclatava la quarta onada. Vuit pacients estan aquest dimecres pendents de pujar a planta. Una espera que, segons el centre, no supera les 24 hores.
Els sindicats atribueixen aquest col·lapse puntual a dos factors. A l’augment de l’activitat quirúrgica i al fet que alguns malalts cansats d’esperar per veure el seu metge de capçalera acudeixen directament a l’hospital.
Un extrem que l’IB-Salut desmenteix. El Col·legi de Metges, en canvi, reconeix que Atenció Primària està ara mateix col·lapsada. Els metges, diuen, atenen més de 50 pacients al dia, entre telefonades i consultes presencials. És el doble que abans de la Covid. Si continua així, el president del Col·legi de Metges, José Manuel Valverde, considera necessari reforçar alguns centres de salut. Diu que cap pacient no pot esperar més de dos dies a ser atès pel seu metge.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu