Les+Balears+registren+752+casos+positius+de+covid-19+en+les+darreres+24+hores

SAE critica falta de personal i alerta que aquesta 5a onada podria tornar a endarrerir alguns tractaments de patologies

Les Balears registren 752 casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores

Les Balears registren 752 casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores. La majoria, són a Mallorca: 539. Però Eivissa també n’ha registrat un increment amb un total de 145 casos positius. A Menorca, són 60 i 8 a Formentera. La taxa de positivitat se situa en l’11,6 per cent.

Augmenten també les hospitalitzacions a planta i segons Salut, l’ocupació a les UCI és d’un 10 per cent, fet que es considera de risc alt. Mallorca és l’illa on més s’incrementen els ingressos. A hores d’ara, hi ha 20 persones a la Unitat de Cures Intensives. I 82 que es troben ingressades a planta.

A conseqüència de la pressió assistencial, l’hospital de Son Espases s’ha vist obligat a reorganitzar la seva activitat. Queden suspeses temporalment les intervencions quirúrgiques programades que requereixen ingrés, exceptuant les oncològiques, les preferents i també les urgents. No es veuen afectades les intervencions quirúrgiques programades que no necessitin un ingrés hospitalari.

Des del sindicat de tècnics d’infermeria SAE critiquen la falta de personal i alerten que aquesta cinquena onada podria tornar a endarrerir alguns tractaments de patologies, com ja ha succeït en altres ocasions.