Les coproduccions d’IB3 ‘Kyoko’ i ‘Vida i mort d’un arquitecte’, premiades a la 6a edició de l’Evolution Film Festival

EPRTVIB informa

 

La inquietant i sobrenatural ‘Thelma’, de Joachim Trier, va rebre el premi a la millor pel·lícula . El premi Evolutionary Award reconeix Pilou Asbaek com un dels intèrprets més prometedors del panorama cinematogràfic internacional

El festival de cinema independent de Mallorca, Evolution Mallorca International Film Festival (EMIFF), clausura la seva 6a edició, després de projectar 103 pel·lícules de 20 països. Des del dijous 26 d’octubre i fins al dia 4 de novembre, Palma ha estat la seu del cinema internacional, i des d’IB3 hem donat cobertura, com a mitjà oficial, a tots els protagonistes i pel·lícules que s’han pogut veure al llarg d’aquests dies.

Ahir com a colofó d’aquesta sisena edició, es va fer el lliurament dels premis que com cada any atorga el jurat de l’EMIFF. Enguany, el jurat del certamen ha premiat dues coproduccions d’IB3; d’una banda, el curtmetratge ‘Kyoko’, del director Marcos Cabotà i Joan Bover, director del programa d’IB3 Televisió ‘Els Entusiastes’; de l’altra, el documental ‘Vida i mort d’un arquitecte’, de Miquel Eek.

‘Kyoko’ i ‘La meva daugther s things’ (‘Les coses de la meva filla’) han estat distingits respectivament amb el premi al millor curtmetratge documental i el premi al millor curtmetratge de ficció en l’apartat de produccions amb segell cinematogràfic ‘Made in Balears’. El jurat designat per a aquesta categoria, Javier Pueyo i Ángel Mirallas, ha destacat de ‘Kyoko’, “la seva impecable realització, acabat tècnic, i la seva capacitat de construir una trama atraient i coherent a partir d’una anècdota “.

El premi Evolutionary Island Award ha recaigut enguany en el treball de Miquel Eek ‘Vida i mort d’un arquitecte’, un documental que aprofundeix en la figura de Josep Ferragut per fer un retrat de la crueltat de la societat del moment cap a l’homosexualitat. Amb aquest guardó, la direcció del certamen reconeix una obra rodada a Mallorca i amb una forta vinculació a l’illa.

La inquietant i sobrenatural ‘Thelma’, del cineasta noruec Joachim Trier, va obtenir el premi a la millor pel·lícula. Durant la cerimònia, la fundadora i directora del festival, Sandra Seeling, també ha lliurat el premi Evolutionary Award a l’actor danès Pilou Asbaek.

El VI Evolution! Mallorca International Film Festival tanca 10 dies de programa, en els quals s’han projectat 103 pel·lícules amb la missió d’Unir Cultures-Unir persones (Bridging Cultures-Bridging People) i oferir al gran públic l’oportunitat d’endinsar-se en un viatge per les diferents realitats que conviuen en un món global i alhora viure una experiència emocional, a través de narracions de 20 països i dels seus protagonistes.

El director i guionista Paul Haggis, premi Evolution Vision Award, ha estat el padrí d’aquesta edició del certamen cinematogràfic, al qual han assistit també altres cares conegudes

PALMARÈS VI EMIFF

– Millor pel·lícula: ‘Thelma’, de Joachim Trier (NOR)

– Millor actor: Karsten Mielke, per ‘Dark Blue Girl’

– Millor actriu: Ella Rumpf, per ‘Tiger Girl’.

– Millor guió: Scott Simpson, per Callie Earlene.

– Millor documental: ‘Resistence is Life’, Apo W. Bazidi (TUR, SIR, USA)

– Menció especial: ‘Grab and Run’, Roser Corella (ES)

– Millor curtmetratge documental: ’52 -The Trolleybus ‘, David Auerbach (RU)

– Menció especial: ‘Xavier Carbonell, The Cracked Glaze’, Domènec Boronat. (ES)

– Millor curtmetratge de ficció: ‘Mare’, Rodrigo Sorogoyen. (ES)

– Menció especial: ‘The Transfer’, Michael Grudsky (DE)

– Millor curt documental Made in Balears: ‘Kyoko’, Marc Cabotá & Joan Bover (ES)

– Millor curt ficció ‘Made in Balears’: ‘La meva daugther s things’, Bernardo Arzayus (ES)

– Menció especial: ‘Talia’, Toni Bestard (ES)

– Millor vídeo musical: ‘Coeur Croisé’, Pablo Maestres (ES)

– Menció especial: ‘Ghost’, Zuzanne Plisz (POL)

– Millor curt experimental: ‘Remission’, John Charter (USA)

– Premi Evolutionary Island Award: Miquel Eek, per Vida i Mort d’un Arquitecte

– Premi Evolution Vision Award: Paul Haggis

– Premi Evolutionary Award: Pilou Asbaek