Les+empreses+afectades+per+la+fallida+de+Thomas+Cook+podran+ajornar+els+pagaments+a+la+Seguretat+Social

Se'n podran beneficiar establiments hotelers i companyies de transport i de distribuició

Les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook podran ajornar els pagaments a la Seguretat Social

A partir de dilluns, les empreses afectades per la fallida del touroperador britànic Thomas Cook podran ajornar pagaments a la Seguretat Social com a mesura per preservar l’ocupació. És la primera mesura per pal·liar els efectes de la caiguda del turoperador.

Així ha informat aquest dissabte la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en una nota de premsa en la qual han concretat que el Govern porta des del divendres recopilant dades de les companyies de tots els sectors afectats després d’aconseguir aquest compromís de part de la ministra de Turisme en funcions, Reyes Maroto.

D’aquesta forma, s’està comunicant a totes les patronals i aquestes, al seu torn, traslladant la informació als seus associats perquè les empreses puguin beneficiar-se d’aquesta primera mesura d’estímul i sol·licitar les ajudes el dilluns, el dia fixat per  fer-ho.

Durant la tarda del divendres es va anar informant els afectats després d’una conversa telefònica entre Maroto i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, amb qui es va posar aquest operatiu en marxa.

Així, tots els establiments hotelers, companyies de transport i de distribució damnificades per la fallida del turoperador podran aconseguir aquest ajornament de quotes a la Seguretat Social plantejat des del Govern al Govern d’Espanya.


 més info El Govern firmarà dilluns un document consensuat per reclamar a l’Estat les ajudes de Thomas Cook