X

Les farmàcies de les Illes es convertiran en punts de diagnòstic

El Govern n'està ultimant la plataforma, disponible en els pròxims dies

05/01/2022

Les farmàcies de les Illes es convertiran en punts de diagnòstic


Isabel Sola, la viròloga de la vacuna espanyola: “El final de la pandèmia dependrà del fet que no apareguin variants més virulentes”

Les farmàcies de les Illes es convertiran aviat en punt de diagnòstic del Sars-Cov-2 mitjançant tests d’antígens. El president del Col·legi d’Apotecaris, Toni Real explica que fan feina amb el govern i IB-Salut i que “ja tenen el protocol gairebé enllestit”.

Per al diagnòstic a la farmàcia, caldrà demanar cita prèvia i serà l’usuari qui es farà la prova però supervisat pel personal de l’apotecaria. El positiu tendrà validesa a tots els efectes. La plataforma digital per tractar les dades podria estar enllestida la setmana que ve.

Del Col·legi d’Apotecaris expliquen què, en aquest moment de la sisena ona és quan reben més peticions d’atenció i consulta de persones ambdubtes per la COVID. Un moment només equiparable al confinament estricte.

Real ha ressaltat que la venda de tests d’antígens en les farmàcies s’ha relaxat, respecte dels nivells de dispensació assolits en els dies previs al Nadal i Cap d’Any, i que en les últimes setmanes la disponibilitat ja hi està “normalitzada”.


Només un dels 68 ingressats per Covid a les UCI de les Illes és Òmicron, els altres són Delta

05/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT