Les festes de Sant Joan fan la volta al món gràcies a les xarxes socials i les transmissions multiplataforma

EPRTVIB informa

Les festes de Sant Joan de Ciutadella han assolit ja la condició d’esdeveniment global gràcies al seguiment que en fan ciutadans d’arreu del món gràcies a les transmissions online i a la participació a les xarxes socials, impulsada per IB3.

Amb més de 3 milions d’impressions en dos dies a Twitter, el hashtag #SantJoanAmbIB3 va aconseguir un impacte molt superior als 2,3 milions del 2017, que ja va ser un registre important. Ciutadellencs, menorquins en general i estrangers que coneixen la festa varen seguir les transmissions en línia, que enguany incorporaven l’oportunitat de poder gaudir la visió en exclusiva en 360 graus i la cable cam. Des dels ordinadors i les aplicacions mòbils, milers de persones varen optar per combinar la retransmissió televisiva amb la connexió a aquestes càmeres que mostraven una perspectiva mai vista abans.

Enguany s’han triplicat el nombre de participants i de piulades en relació amb l’any 2017 amb l’etiqueta #SantJoanAmbIB3; es produïa una piulada cada 30 segons. Dissabte 23 i diumenge 24 de juny, els diferents usuaris feien arribar els seus comentaris per Twitter des de diferents indrets del planeta. Unes festes internacionals que, un any més, han fet la volta al món.

A més, es van emetre en directe les retransmissions via web, un fet que va provocar un seguiment massiu des de molts punts del planeta. Dissabte, la pàgina de directes va tenir un total de 23.000 visites i dia 24 de juny, 42.000 visites.

Els streamings a YouTube registren les xifres de visualitzacions següents:

  • El primer (Diumenge des Be): 5.300 visualitzacions
  • Programa especial IB3 Ràdio a Ciutadella (divendres 22/06): 700 visualitzacions
  • El primer toc de fabiol (360º):400 visualitzacions
  • El primer toc de fabiol:500 visualitzacions
  • Jocs des Pla (360º): 530 visualitzacions
  • Jocs des Pla (Cable CAM): 520 visualitzacions
  • Jocs des Pla: 1.400 visualitzacions