Les+festes+de+Sant+Joan+tornen+a+ser+cita+imprescindible+d%E2%80%99IB3

EPRTVIB informa

Les festes de Sant Joan tornen a ser cita imprescindible d’IB3

IB3 dona el sus a les festes de Sant Joan amb la retransmissió del primer toc del Diumenge des Be. L’acte s’oferirà en directe per televisió i web amb la narració de Vanesa Orti i Josep Pons Fraga, diumenge, dia 16 de juny, a partir de les 8.30 hores.

Un any més, l’Ens Públic de la Ràdio i Televisió torna a ser present a les festes de Sant Joan per acostar aquests esdeveniments carregats d’història i cultura als ciutadans de les nostres illes i de qualsevol indret a través de la ràdio, la televisió, les xarxes socials i ib3.org. Enguany, per segona vegada, també retransmetrà tots els jaleos menorquins que es faran entre juny i setembre.

A partir de la pròxima setmana, IB3 oferirà una programació especial de prop de 10 hores d’emissions en directe amb tot un equip de professionals per acostar-vos la popular tradició. A més de les retransmissions del primer toc, el Caragol des Born i els Jocs des Pla, els magazins de la Ràdio (Al Dia, Téntol i La Gran vida) i Televisió (Ara Anam i Cinc Dies) i les plataformes digitals seguiran tots els detalls dels dies previs a la festa i en faran un desplegament especial diumenge 23 i dilluns 24.

Enguany, com a novetat, els serveis informatius d’IB3 Televisió traslladaran els seus informatius de migdia i vespre del diumenge 23 i el dilluns migdia del 24 a la plaça des Born a Ciutadella. El periodista Joan Martí serà l’encarregat de conduir tota la informació relacionada amb les festes.

També estarà disponible a la carta tot el contingut de Sant Joan, que s’actualitzarà a cada moment.

PROGRAMACIÓ

Divendres 21, programa de ràdio des de la Catedral de Ciutadella

Des de la plaça de la Catedral de Ciutadella, Al Dia Menorca, d’IB3 Ràdio, oferirà divendres 21, de les 12 h a les 13 h, un programa especial, amb actuacions en directe, ambient, debats i entrevistes als principals protagonistes. Un espai presentat i dirigit per Clara Aymamí.

Diumenge 23, primer toc i Caragol des Born

Diumenge 23, de les 12.55 h a les 14.55 h, es durà a terme la retransmissió del primer toc per televisió, ràdio i digital.

A IB3 Ràdio, Clara Aymamí i Silve Pons narraran aquest moment icònic de la festa de Sant Joan, el primer toc del flabioler que donarà el sus oficial a la festa. Al marge de la retransmissió, hi haurà connexions durant tot el matí al programa La Gran Vida.

Pel que fa a IB3 Televisió, s’oferirà la retransmissió amb la narració de Cristina Bugallo i Josep Pons Fraga i la reportera Silvia Pons.

El plat fort de l’horabaixa és el Caragol des Born. Un esdeveniment que també es podrà seguir en directe, de les 17.45 a les 18.50 h, per IB3 Televisió i digital. Amb la narració de Vanesa Orti i Josep Pons Fraga i la reportera Silvia Pons.

Enguany, com a novetat, hi haurà una grua amb dues càmeres en directe des del Palau Torre Saura per retransmetre l’entrada del caixer senyor, Carlos de Salord, pel carrer Major des Born.

Dilluns, 24 Jocs des Pla

El dia de Sant Joan, dilluns 24, es podrà seguir el minut a minut de la festa per IB3 Ràdio, Televisió i xarxes. Durant l’emissió dels programes de ràdio i televisió Al Dia i Ara Anam connectarem en directe als entrenaments dels Jocs del Pla.

A partir de les 20.30 h, IB3 Televisió emetrà en directe un dels actes més espectaculars de la festa de Sant Joan: els Jocs des Pla. Cristina Bugallo narrarà l’esdeveniment amb els comentaris de David Marquès, Bep Allès, Josep Pons Fraga i David Serra. I, enmig de la bulla, Joan Farrés.

Els espectadors podran interactuar a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJoanIB3

Els jaleos de Menorca

Aquest estiu, IB3 emetrà en directe els jaleos de Menorca, una tradició molt arrelada a l’illa que atrau centenars de persones cada any. S’oferiran una desena de jaleos que es duran a terme a diferents localitats d’arreu de l’illa. El primer jaleo que s’emetrà serà el de Sant Martí as Mercadal, dia 21 de juliol; i el darrer serà el de Sant Nicolau, també a la mateixa localitat menorquina, el 15 de setembre.