X

Les Illes s’apaguen per lluitar contra el canvi climàtic

Una iniciativa mundial que clama perquè les administracions reaccionin davant l'emergència climàtica

26/03/2022

Les Illes s’apaguen per lluitar contra el canvi climàtic

18

Un any més i coincidint amb el canvi d’hora, també ha arribat l’Hora del Planeta. A les Illes Balears s’han apagat els llums dels edificis públics i les empreses. És una iniciativa mundial que ja fa 15 anys que se celebra. Precisament, el que volen és captar l’atenció deixant-ho tot a les fosques. Cententars de monuments del món s’hi afegeixen cada any perquè no s’oblidi que cal frenar el canvi climàtic i protegir el planeta.

Es pretén conscienciar sobre la crisi climàtica i demanar accions urgents als governs. La convocatòria convida la ciutadania, institutcions, empreses i tots aquells que ho vulguin a unir-s’hi des de qualsevol indret del planeta. És un repte per lluitar contra el canvi climàtic i la destrucció de la natura.

Prop de 200 països han deixat edificis i monuments a les fosques

Per participar-hi, basta inscriure’s al seu web i apagar tots els llums entre les 20.30 i les 21.30 d’aquest dissabte per reduir el consum d’energia. Prop de 200 països i centenars de ciutats s’han afegit en aquesta edició a l’Hora del Planeta i s’han compromès a tancar els llums dels edificis oficials i monuments. L’organització recorda que aquesta és una acció simbòlica. No obstant això, cada ciutadà pot fer-ho amb accions individuals diàries per lluitar contra la pèrdua de biodiversitat i tenir la cura de la naturalesa.

Enguany, WWF farà una referència especial a la invasió de Rússia a Ucraïna. El seu director de comunicació a Espanya, Miguel Ángel Valladares, ho ha considerat un “doble exercici de solidaritat ambiental i humà”. Afirma que l’Hora del Planeta “va néixer també amb la filosofia de pau i l’harmonia entre l’home i la naturalesa” i la guerra “té molt a veure amb la deterioració del món i l’abandó de les polítiques mediambientals”.

L’Hora del Planeta va deixar durant una hora a les fosques no només edificis públics, també monuments i entitats privades. Ha passat a milers de ciutats de fins a 190 països que cerquen simbolitzar l’emergència del canvi climàtic. A la Península, també s’ha fet a Madrid enfosquint la Cibeles, a Sevilla abaixant el diferencial del Pont de Triana i la Torre del Oro, València també s’hi afegí i Barcelona ho va fer deixant la majestuosa Sagrada Família ben fosca.

26/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT