X

Les motos i els taxis també podran fer servir el tram final del carril bus-VAO de Palma

La decisió s'ha pres i consensuat amb associacions de transportistes i taxistes que, tot i celebrar els canvis, diuen que seria millor crear un carril més

09/11/2022

Les motos i els taxis també podran fer servir el tram final del carril bus-VAO de Palma

Després de set dies de la seva estrena, el Consell de Mallorca ha decidit fer canvis al carril bus-VAO, entre l’aeroport de Palma i el Palau de Congressos. Un dels canvis importants és que les motos i els taxis també podran fer servir el tram final que, fins ara, només era per als autobusos. Però, els transportistes diuen que amb això no basta i reclamen que s’hi faci un carril més. Els antiautopistes alerten, malgrat tot, que això ha d’anar de la mà d’una bona oferta de transport públic.

Entre les modificacions previstes, en destaca l’allargament de la línia discontínua per facilitar la sortida del carril Bus-VAO cap a la via de Cintura; i que, durant els darrers 350 metres del carril, per on fins ara només estaven autoritzats a circular els autobusos, també podrà ser utilitzat pels taxis i les motocicletes.

A més, es demanarà a l’ajuntament de Palma augmentar la freqüència del semàfors situats just davant del Palau Congressos, i també es tractarà amb la DGT la possibilitat de permetre accedir al nou carril els vehicles que s’incorporen des de l’enllaç amb el Coll d’en Rabassa. Una sèrie de modificacions acordades només una setmana després d’haver-se estrenat i que el conseller de mobilitat de Mallorca ha defensat.“Ho hem fet de la mà del sector”, ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano. 

La decisió s’ha pres i consensuat amb associacions de transportistes i taxistes que, tot i celebrar els canvis, diuen que seria millor crear un carril més.

Per la seva banda, la plataforma d’antiautopistes també ho valora positivament, ja que l’objectiu final és fomentar l’ús del transport públic, però lamenten que el nou carril no hagi vengut acompanyat per un increment de les freqüències del servei de bus.

Aquesta mateixa setmana, està previst que entrin en vigor les modificacions que depenen exclusivament del Consell de Mallorca.

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT